Kontakta en expert 031 - 51 57 77

Om oss - Prisvinnande inom äventyrsresor

Om oss på Adventure Lovers

P1010845 - version 2

 

Vilka är Adventure Lovers

Äventyr och upptäckter har alltid varit en stor och viktig del av mitt liv. Jag heter Michael Zettergren och jobbade innan jag grundade företaget i finansbranschen och hade förmånen att få bo i olika delar av världen.

Det skapade en än större nyfikenhet på kulturer och människor. Att få göra sina äventyr med allt från att hyra en bil och dra ut mot nya oupptäckta mål till att bara sätta sig på cykeln och packa picknick-ryggan med familjen är båda underbara utflykter på sina speciella sätt. Det tog nästan 20 år inom bank och finans innan jag kom på att det måste vara äventyrsresor samt att få människor att upptäcka vad jag själv har fått prova på innan jag slog slag i saken och startade företaget. Att öppna ögonen för så många som möjligt och visa att det finns så mycket mer än en solresa att få upptäcka på vår vackra och spännande planet.

Jag hade några år tidigare från den dag jag sa upp mig hos min franska arbetsgivare nere i Paris varit i Nepal för första gången. Jag hade först tänkt att besöka endast Everest Base Camp, men efter några samtal med den arrangör jag köpte resan av var jag med min upptäckarglädje redo att även klättra Island Peak. Detta var bland det roligaste jag gjort och där uppe på toppen av Island Peak så klickade det till och jag visste kanske inte då att jag en dag skulle starta ett resebolag med äventyrsinriktning men jag fick upp ögonen för att det finns väldigt mycket roligt att jobba med och livet är för kort för att sitta vid ett skrivbord till dess att jag pensionerar mig.

Adventure Lovers grundades 2008 och det är en dag jag aldrig ångrat. Vi började försiktigt med endast Nepal som reseutbud, det har byggts på med åren och vi har nu resor till alla de sju kontinenterna och erbjuder också utmaningen 7- Summits.

Jag valde ett namn på företaget som jag tyckte var personifierat till mig och det jag står för.

 

 

IMG_0145 - version 2

Vår ryggrad

Den stora stöttepelaren i företaget är alla välutbildade guider som vi jobbar med. Alla bergsguider har en UIAGM-licens eller motsvarande och våra trekking-guider har också en guideutbildning eller så är de väldigt erfarna och självlärda i sin hemmaterräng. I Nepal har så gott som alla våra bergsguider varit uppe på ett 8000-metersberg och i många fall är det Everest minst 1 gång. För övriga länder och världsdelar så har de alla sina licenser och de har jobbat länge och har lärt sig att tolka berg och väder på ett fantastiskt sätt. De har också utbildning i sjukvård och är duktiga på att bedöma t ex höghöjdssjuka.

 

Säkerhetstänkande

Det viktigaste när man arrangerar resor på hög höjd är säkerheten. Vi sätter ett otroligt stort värde i att att alla som vill boka en resa med oss redan inledningsvis förstår vad som krävs av dem. Vi går igenom hur aktiva våra kunder är, vilken slags träning som krävs för att klara ett visst resmål och den tidigare erfarenhet som krävs på vissa bergsbestigningar. Vi är hårda på att inte ta med dem som vi inte tycker besitter den kunskap som krävs på en del berg. Det kan vissa finna orättvist, men i slutändan så handlar allt om kunden som vi ska ansvara för  och säkerheten så långt det är möjligt. Acklimatiseringstempo, förberedande träningar och praktisk träning och genomgång nere på varje resmål innan vi börjar klättra är några av våra grundstenar.

 

Outdoor Award

Utnämningar

Vi har blivit nominerade för ”Bästa Outdoor produkt” på Vildmarksmässan. Vi har även blivit utnämnda till ”Årets Äventyrsresa” 2013 och 2014 av världens största äventyrstidning, Outside Magazine. Det ger dig en trygghet när du väljer att resa med oss. Vi vill väldigt gärna ge dig bästa valuta för pengarna och det tycker vi att vi vågar säga att vi har gjort så här långt med dessa stolta utnämningar i ryggen.

 

 

LNTLogo

Vårt ansvar inom eko-tursim

Det är så otroligt viktigt att alla som är ute i naturen tar sitt ansvar för att behålla den som den är och i många fall gärna vackrare och renare. Vi är sedan förra året medlemmar i den stora eko-organisationen ”Leave no Trace”. Där är vi aktiva och hjälper till på ett så föredömligt sätt som möjligt vid varje givet tillfälle då vi är ute och reser.

 

Framtiden

Vår röda tråd kommer alltid att vara äventyrsinriktade resor, men det är ju så att ett äventyr behöver varken vara farligt eller extremt fysiskt och psykiskt utmanande för att få kallas äventyr. Att till exempel vandra den klassiska Inkaleden och komma ut vid solporten och se det magiska Machu Picchu är sannerligen ett äventyr av högsta rang.

Vi har nu även startat upp Upplevelseresor.se, där vi har valt att lägga de lite mer lugna äventyren. Vi har också lagt till massvis med nya äventyr som gourmetresor, naturresor, cykelresor, hikingresor och traillöpningsresor för att nämna några.

 

Vi ses på ett äventyr i framtiden.