Kontakta oss 031 - 51 57 77

Miljö och hållbarhet - Adventure Lovers

Miljö och hållbarhet med Adventure Lovers

  • Begränsa flygandet antal gånger per år
  • Passa på att vara borta lite längre, gärna 3-4v om möjligt
  • Många omvälvande hållbarhetslösningar på gång inom flygbranschen, t ex mer bränsleeffektiva plan,

Koldioxidutsläpp kommer troligen försvinna i framtiden från flygen, men höghöjdsutsläppen kommer fortsatt finnas kvar (vattenånga och kväveoxid)

 

Ta eget ansvar för dina handlingar och kompensera din egen resa

  • Du kanske inte måste åka taxi på destinationsorten utan kan promenera istället. Till restauranger och vissa utflyktsmål kanske det går att använda buss eller tåg istället
  • Åk tåg/buss till flygplatsen
  • Om du måste flyga till en destination vilket är vanligt för vår del så kan du klimatkompensera på andra sätt, t ex; försiktighet med egen bil (hur pendlar du till jobbet), din bostad och din konsumtion, fritidsintressen om det är mycket med motor så kan man kanske dra ner något på sin hobby. Hur mycket använder du t ex motorbåt och hur miljövänlig är motorn på denna.

Adventure Lovers kommer från och med 2019 att hjälpa till med att klimatkompensera till South Pole och deras olika projekt runt om i världen för att återställa skadad miljö i det bästa möjliga skicket.

Vi kommer att betala för koldioxidutsläpp som inrikesflygen i Nepal gör med våra kunder ombord och även där det finns andra länder där vi är direkt bokningsanvariga för inrikesflyget. 

Önskar du delta i ett miljöprojekt som kompensation för din flygresa så kan du t ex delta i någon av dessa. South Pole är en organisation som jobbar internationellt med många intressanta och livsviktiga projekt. Du kan enkelt räkna ut dina utsläpp och kompensera ditt flyg med att betala in till ett projekt för din flygresa.

Om vi tillsammans hjälps åt för en bättre värld har vi större möjlighet att påverka vår miljö!