Kontakta oss 031 - 51 57 77

Äventyrsresa i Peru

Äventyrsresa i Peru

En sann äventyrsresa i det land vi kallar "lilla Himalaya", Peru. Resan har det mesta av det bästa du kan tänka dig. Du kommer bland mycket att göra stadsturer i städerna Lima och Cusco, vandring runt vackra Colca Canyon, bo hos Uros-indianerna, spektakulära vandringar runt Pumarca, Huchuy Qosqo och självklart Machu Picchu. Du kommer också få cykla mountainbike samt vistas i djungeln. Kanotfärder med en massa spännande djur runt om dig.

Det finns sannerligen mycket att göra i Peru och det har vi verkligen tagit fasta på. Denna skräddarsydda resa av Adventure Lovers ger dig både en historisk inblick i Inkariket med massvis med sevärdheter och då inte minst sagolika Machu Picchu. Här kan du också välja till att även gå in till Huayna Picchu eller Montana Picchu mot en litet tillägg.

 

Vandringen i Colca Canyon är spännande och vandring. Du kommer senare under resan att vandra över hela fyra pass där det högsta är runt 4200 meter när du befinner dig i det gamla Inkariket.

Vi har valt ett av de absolut förträffligaste ställena i Peru för ditt äventyr på mountainbike. Du får både kulturhistoria, cross country och down hill när du bland annat cyklar i den heliga dalen.

Avslutet på resan upplever du i djungeln och Amazonas regnskogar och om du väljer att göra tillägget nedan så får du ytterligare spänning och adrenalin.

För de som inte nöjer sig med denna spektakulära resa så har vi gjort ett tillägg där du kan klättra en häftig bergsvägg med via ferrata, bo en natt hängande på en vertikal bergssida. Du tar dagen efter en zipline ner för full action. Otroligt svårslaget att klämma in detta äventyr och garanterat något polarna där hemma inte har gjort.

 

OBS: Priset baseras på minimum 2 deltagare.

OBS: För dig som inkluderar Sky lodge med hjälpa av via ferrata och zipline så lägger du till en dag och hamnar på 20 dagar fram till din hemresedag.

Hur tillägget ser ut hittar du under ordinarie program nedan. Pristillägg för Sky lodge, 3 470,00 kr

 

Dag 1 - Avfärd Sverige

Du flyger från Stockholm/Göteborg till Lima i Peru

Dag 2 - Anländer Lima

Vi möter dig på flygplatsen och kör dig till ditt hotell.

Måltider: Inga

Dag 3 - Lima stadsvandring

Du får en privat stadstur i Lima där du bland annat besöker Huaca, Pucllana, Plaza de Armas, San Fransisco Church (katakomberna). Efter detta tar vi dig till de moderna delarna av Lima där du bland annat ser Larco Mar. Transport tillbaka till ditt hotell och sedan eftermiddagen ledig för att på egen hand upptäcka vackra Lima.

Måltider: Frukost

Dag 4 - Lima - Arequipa

Transport på morgonen till flygplatsen och vidare till Arequipa. Under eftermiddagen blir det en stadsvandring i Arequipa med besök till bland annat Molino de Sabandia, Convento de Santa Catalina, Cathedral, main square "Plaza de Armas" och La Compania de Jesus church, Tillbaka till hotellet

Måltider: Frukost

Dag 5 - Arequipa - Chiyay

DELAD TUR: 3-dagars tur till mycket vackra Colca Canyon. Vi hämtar dig på hotellet på morgonen, på vägen kommer du se vicunas, llamas och alpacas i vilt tillstånd som alla är arter av lama-familjen. Dessa finns vid Pampas Canahuas National Reserve. Du gör ett stopp vid Patabamba som har ett fint utsiktsställe för att titta på vulkanerna. Efter detta går resan vidare till Chiyay. På eftermiddagen besöker du de varma källorna i La Calera. Hotellnatt i Chiyay.

Måltider som ingår: Frukost

Dag 6 - Arequipa - Cruz del Condor - Trek Colca Canyon

DEALD TUR: Du blir upplockad på ditt hotell på morgonen. Första stopp blir La Cruz del condor, här kommer du kunna se kondorer som flyger, den största fågeln på västra halvklotet. Du fortsätter bussturen mot Cabaconde. Här är starten för den fina vandringen, du besöker också byn San Juan de Chuqcho. vacker utsikt över de snöklädda bergen runt Colca Canyon. Du vandrar nedåt i kanjonen för att komma fram till Malasa village, varmt härligt väder och mycket lummig vegetation.

Under eftermiddagen når du fram till Oasis lodge där övernattning sker i bungalows.

Måltider: frukost, lunch och middag

Dag 7 - Chivay - Colca Canyon

DELAD TUR:  Tidig start och vandring tillbaka till Cabaconde och vidare transport till Chivay. Härifrån tar du en delad turistbuss till Puno. När du nått fram till Puno så blir det transport till ditt hotell.

Måltider: Frukost

Dag 8 - Puno- Uros - Amantani (delad tur)

En 2-dagars tur till Uros, Amantani och Taquille Islands

Du börjar tidigt med att du blir upphämtad på ditt hotell för transport till hamnen och båtresa ut till uros. Dessa fantastiska flytande öar är en härlig upplevelse. Att gå på dessa öar är ungefär som att gå omkring i en vattensäng om du nu skulle ha gjort detta någon gång. Det är helt säkert att gå omkring på öarna. Du får titta in i deras små hus och det går också att arrangera så du får testa deras båtar, reed boats.

Du fortsätter härifrån till Amantani Islands. Vid hamnen så delas gruppen in i mindre grupper för övernattningen hos indianerna. Din värdfamilj tillagar lunch till dig. Räkna med mycket fotograferande denna dag.

Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 9 - Amantani - Taquile - Puno (delad tur)

Efter frukost börjar resan mot Taquile Island. Det är cirka en timmes båtfärd ut mot detta unika ställe. Huvudattraktionerna här är utsikten och de vackra textilierna. Du vandrar uppför en stig som till slut leder in till en by. Vandringen tar runt 50 minuter och här får du chansen att besöka det kooperativa företagandet. Det finns mycket vackert att fota på väg upp till byn. Lunchen tar du på den lokala restaurangen. En lång trappa leder ner till hamnen där du hoppar på din transport för resa tillbaka till Puno. Resan är på ca 3 timmar och vid 16.00 är du framme, du körs till hotellet där du ska göra övernattningen.

Måltider: Frukost, lunch

Dag 10 - Puno - Cusco

Efter frukost körs du till busstationen i Puno och hoppar på en turistbuss som ska ta dig till Cusco. På vägen blir det stopp Pucara-museumet, Raqchi Temple of God och Andahuayllillas kyrka. Du når fram till Cusco under eftermiddagen och du får privat transport till hotellet.

Måltider: Frukost

Dag 11 - Cusco stadstur

Upptäck vackra Cusco med vår privata guide som kommer att ge dig godbitarna under en halv dag. Du får bland mycket besöka Qorikancha (soltemplet) och Inkaruinerna i utkanterna av Cusco så som Sacsayhuamana, Qengo, Puca Pucara och Tambomachay. Efter att ha fått en rejäl dos av kulturhistoria så har du eftermiddagen helt fri för eget bruk i Cusco.

Måltider: Frukost

Dag 12 - Cusco - Tambomachay - Pumamarca - Huchuy Qosqo - Ollantaytambo

Tidig start denna dag då du blir upplockad vid ditt hotell. Du färdas nu mot gamla Inkaplatser och första stopp blir Tambomachay på 3800 meter, en arkeologisk plats som ägnades åt att dyrka vattnet och för Inkas härskare att vila sig. Tambomachay betyder "plats att vila". Platsen ligger belägen utanför Cusco och kallas Sacsayhuaman Archaelogical Park. Tambomachay är uppbyggt runt ett antal fontäner som man tror är dedikerade till vattenkulturen under Inkas rike.

Vid denna punkt startar dagens vandring och går genom puna-landskap ett speciellt eko-landskap som finns runt mellersta Anderna., men du ska också över Sicllaccasa-passet på 4020 meter. När du kommer ner på andra sidan passet så följer du en stig som leder fram till Ccauca-ravinen. Här blir det mer arkeologiska fynd och det växer också en hel del vilda grödor här som t ex lupiner och vackra stora kaktusar. Ett nytt pass väntar dig och denna gång ska du över Quellococha-passet på 4185 meter. Du har självklart magnifik utsikt härifrån och ser bland annat den turkosblå sjön med samma namn. Du ser också Veronica, Pitussiray, Chicon och San Juan:s snöiga toppar.

Ner på andra sidan fortsätter du stigen som leder dig via sjön som du precis såg uppe från passet där du säkert kan se både änder och mindre fisk. Stigen leder dig nu upp mot ett tredje pass som heter Challu Challu, dett är beläget på 4220 meter. Mer vacker utsikt och bland annat Qoricocha lagunerna.

Ett fjärde pass väntar på dig då du ska upp till Rumicruz på 4230 meter. Härifrån får du en panoramavy över vackra Qoricocha och Vilcanota. Dags för en välförtjänt vila och god lunch, du kan hitta sämre platser i världen för att inta din lunch på.

Stärkt av lunchen siktar du på att nå en Inkaplats som använder för att hugga och mejsla ut de välformade stenblocken som de behövde till bygget Huchuy Cosqo. Detta ställe ligger på 4220 meter över havet.

Det är dags att ta dig neråt och stigen leder dig till Pucamarca på 4010 meter. Den här kanjonen ståtar med fantastiska geologiska formationer som kantas av enorma klippor och stenbumlingar som också har lett flodens riktning mot Huchuy Qosqo som finns på 3600 meter.

Huchuy Qosqo är ett arkeologiskt fynd från Inkastaden med en fantastiskt imponerande arkitektur, som bland annat innefattar en öppen plats där ceremonier utövades. Härifrån får du en vacker utsikt över den heliga dalen, Vilcanotafloden och hela den snöklädda bergskedjan med samma namn.

Nu vandrar du ner mot Lamay på 3000 meter. Lamay håller huvudsakligen på med jordbruk och uppfödning av nötboskap. Klockan 16.00 så blir det transport till Ollantaytambo Inkaruiner. Övernattning sker på hotell i Ollantaytambo.

Måltider: Frukost och picnic-lunch

Dag 13 - Ollantaytambo - Machu Picchu - Aguas Calientes

Tidig transport till järnvägsstationen i Ollantaytambo. När du kommer fram så skiftar du över till busstationen i Aguas Calientes där du blir körd till Machu Picchu.

Nu har du en hel dag att njuta av och upptäcka en av jordens vackraste och en gång i tiden hemligaste platser. En plats du aldrig kommer att glömma och heter Machu Picchu.

På eftermiddagen får du busstransport till ditt hotell nere i Aquas Calientes.

Måltider: Frukost

Dag 14 - Aquas Calientes - Cusco

Ledig morgon i Aquas Calientes eller tillbaka för en sista titt på Machu Picchu. På eftermiddagen tar du tåget ner till Ollantaytambo. Härifrån får du privat transport ner till ditt hotell i Cusco.

Måltider: Frukost

Dag 15 - Cusco TiKa TiKa - Moray för MTB och saltgruvorna

Moray är en av de mest uppskattade platserna i Peru för riktigt bra mountainbike. Du hittar ofta denna plats rekommenderad av toppåkare och även en del skrivna guideböcker finns. Du kommer att upptäcka en härlig mix av vackra landskap med inslag av häftig kultur, tillsammans med fin cross country-åkning och självklart en del down hill.

Rutten startar cirka 4 kilometer norr om Cusco i Cuscobergen. Du följer en del Inkastigar och kör i cirka tre timmar och når fram till Piuraysjön. Härifrån följder du den heliga dalen på hög höjd mot Chinchero 3700 m. Detta är en by i en typisk stil för Anderna. Byn är omgiven av bergskedjan Urubamba. Du följer sedan omgivningar runt Huayposjön fortfarande på hög höjd. Du cyklar nu mot jordbrukslaboratoriet i Moray med sina cirklar och koncentriska terasser.

Din mountainbikeresa går vidare mot den antika kolonialbyn Maras. Nu får du neråt när du cyklar mot saltpoolerna som är daterade tillbaka till Inkastaden men används fortfarande än idag.

Slutfasen på denna härliga cykeltur går ner via den heliga Inkadalen mot Pichingoto som ligger på 2800 möh.

Du har gjort bra ifrån dig och nu är det transport tillbaka till hotellet för en avkopplande dusch och god middag i Cusco.

Måltider: Frukost

Dag 16 - Cusco - Puerto Maldonado - Monkey Island

Transport på morgonen till flygplatsen i Cusco och flyg till Puerto Maldonado. Väl framme får du transport till byn där båten ligger och väntar på dig för att ta dig ut i djungeln.

Nu väntar en oförglömlig resa på Madre de Diosfloden. På vägen så kommer du se alligatorer, sköldpaddor, häger och mycket annat.

Framme vid Amazon lodge blir du bjuden på en speciell välkomstdrink. Efter att ha läskat dig så blir du visad till din bungalow. Gör dig hemmastadd och efter det så väntar en härlig lunch.

En guide kommer att visa och berätta om Monkey Island som ligger i mitten av floden endast 5 minuter från lodgen. Här hittar du flera olika apor, som t ex de mest högljudda Maquisapas, de glada Achunis, de imponerande Fragiles och de små gulliga "leoncitos"  som betyder små lejon. Du kommer också få uppleva vackra landskap och en magisk solnedgång över djungeln på denna tur.

Måltider: Frukost, lunch och midddag

Dag 17 - Lodge - "Cocha Perdida" (Lost Qocha)

Efter frukost startar äventyret igen då du beger dig mot ren djungel med hjälp av en lokal guide. Du vandrar in mot "Cocha Perdida". Detta är ett ekosystem som räknas som en tillflyktsort för en rad olika raser som t ex, bäver, kajmaner, sköldpaddor, jaguarer (Andean lion) och en rad färgglada fåglar.

Området är unikt och tillhör Eco-Amazon lodge och allt är helt intakt. Som de stora träsken och flera olika slags skogar.

Du kommer efter detta besök anlända till det fantastiska Amazon-observatoriet. Detta är byggt i det högsta träden som kallas Shihuahuaco. Härifrån får du en enorm utsikt över djungeln. Du kommer också få en härlig tur i kanoten längs både sjö och flod. Du återvänder till din lodge för lunch.

På eftermiddagen blir det en ny kanottur där du får besöka en lokal familj. Tillbaka till lodgen bjuds du på middag.

Måltider: frukost, lunch och middag

Dag 18 - Lodge - Briola- och Gamitanafloden

Frukost och sen är det dags för dagens äventyrsresa. Du ska självklart ut i den fantastiska djungeln igen. Idag får du segla längs Madre de Diosfloden till du når fram till punkten där din djungelvandring startar. Du vandrar mot floderna Briola och Gamitana. Floderna slingrar sig fram i den enorma djungeln och skapar möjligheter för ortsbefolkningen att smidigt ta sig fram. På vägen tillbaka till lodgen blir det kanot och du kommer säkert att se kajmaner, sköldpaddor, vackra fjärilar och mycket annat så klart.

Tillbaka till lodgen blir det middag och sedan säkert en god natts sömn.

Måltider: frukost, lunch och middag

Dag 19 - Lodge - Puerto Maldonado - Lima och hemfärd

Efter frukosten blir det transport till flygplatsen och det flyg som ska ta dig tillbaka till Lima. När du anländer till Lima så tar vi dig till flygplatsen där du kan vänta på ditt kvällsflyg som tar dig tillbaka till Sverige.

Måltider: Frukost

Tillägg med Sky lodge

Dag 13 - Ollantaytambo - Pachar - Sky lodge

Fri morgon i Ollantaytambo. Efter lunchen runt 14.00 så hämtas du upp på ditt hotell för transport till Pachar. Här får du träffa guiderna som kommer att ge dig de nödvändiga säkerhetsintruktioner som krävs för att först klättra upp för bergsväggen med hjälp av via ferrata, det vill säga du har hjälpa av inslagna trappsteg, kablar att hålla i med mera. Du använder dig av klättersele, hjälm och två säkerhetslinor med karbinhakar där hela tiden minst en säkerhetslina alltid är fäst i berget.

Du kommer att nå lodgen runt 17.00 och nu är det ny information om hur Sky lodgen fungerar för din säkerhet. Middag serveras till dig på ett sätt som du garanterat inte upplevt tidigare.

Måltider: Frukost, middag

Dag 14 - Sky lodge - Ollataytambo -Aguas Calientes

Du serveras en frukost i din hänglodge och efter detta är det dags att ta sig ner till marken. Du väljer zipline (rekommenderat) eller repellering och anländer till Pachar runt 12.30. Du får nu transport tillbaka till Ollantaytambo där du tar din lunch. Under eftermiddagen tar du tåget till Aguas Calientes.

Måltider: Frukost, lunch

Dag 15 - Aguas Calientes - Machu Picchu Cusco

En tidig start då du ska uppleva ett av jordens underverk, Machu Picchu. Delad turistbuss upp till Machu Picchu. Här får du en privat guide i 3 timmar som berättar allt om denna fantastiska plats. Du har sedan eftermiddagen till att utforska platsen själv. Efter detta så är det delad buss ner till Aguas Calientes. Du tar tåget tillbaka till Cusco där du får privat transport tillbaka till ditt hotell. Mycket att smälta över de senaste dagarnas äventyr när du tar en härlig middag på något mysigt ställe.

Måltider: Frukost

Dag 16 - Är som dag 15 i det ordinarie programmet ovan.

Tillägget med Sky lodge, via ferrata och zipline kostar 3 470,00

Pris från: 37 990 kr

I priset ingår
- Transporter enligt program

- Guider enligt program

- Måltider enligt program

- Hotell och bungalows enligt program

I priset ingår ej

- Internationellt flyg t&r

- Måltider som inte ingår enligt program

- Frivilligt. Inträde till Huayna Picchu ($15) eller Montana Picchu ($12). Dessa kommer utanför inträdet till Machu Picchu

- Flyg LIM - AQP $105, priset kan förändras

- Flyg CUZ - PEM och PEM - LIM $306, priset kan förändras

- Dricks

 

Hotellista

Lima - Embajadores Hotel ***

Arequipa - La Casa de mi Abuela ***

Chivay - El Pozo del Cielo ***

Puno - La Hacienda Puno Plaza de Armas ***

Cusco - Inkarri Hostal ***

Ollantaytambo - Tunupa Lodge ***

Aguas Calientes - Presidente ***

Puerto Maldonado Ecoamazonia Lodge ***

Antal dagar: 19
Pris från: 37 990 kr
Svårighetsgradering: T2 Läs mer om svårighetsgraderingar
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail to someone

Intresseanmälan

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kundomdömen