Kontakta oss 031 - 51 57 77

Mountainbike i Marocko

Ny resa marocko

En fantastisk mountainbikeresa väntar på dig i Atlasbergen i spännande Marocko. En härlig blandning av teknisk stigcykling, spännande mat och en lång historia gör att du får en unik resa med mycket av varje.

Vi utökar nu våra mountainbikeresor med norra Afrika och härliga Marocko. Atlasbergen har perfekta förhållanden för att bjuda dig på en spännande resa på din cykel under drygt en vecka. 

 

Räkna med långa dagar på cykeln, men du kommer också att få njuta av det Marockanska köket med till exempel Tagines, lamm, härliga dadlar och stenugnsbakat bröd. Du kanske avslutar middagen med en kopp mintte och ett parti backgammon med någon lokalinvånare.

Cykling i hjärtat av Atlasbergen, över pass, sköna utförslöpor, teknisk stigcykling med mera.

Läs mer på resebeskrivningen.

Fakta om resan:

Distans: 295 km

Uppför: 6000 m

Nerför: 6000 m

Resans längd 8d/7n, lördag till lördag.

Terräng: Bred blandning av underlag. Klippa, bredare stigar och stickling med både lättare varianter upp till mer tekniks nivå.

Geografiskt: Börjar och slutar i Marrakech.

Boende: Blandat hotell (delat rum 2 och 2), bergshytta och sovbarack (delad sovsal)

Svårighetsgrad: Fysisk styrka 3/5= Du cyklar mountainbike 3-4 ggr/vecka, troligtvis minst 1 1/2h per gång.

Teknisk svårighet: 2/5 --3/5= Du har inga problem med att hålla balansen på löst stenunderlag, klippa och rötter. Du är bekväm med stigcykling på både en del klippa och rötter och ibland branta partier. Du uppskattar tekniska partier med snäva svängar och vill gärna utvecklas här.

Program

Marocko mtbDag 1 - Avresa Sverige. Mot Marocko och Marrakech

Upphämtning på flygplatsen och transport till ditt boende. Fix med cyklar och förberedelse med briefing om veckan.2

Dag 2 - TighzaMarocko mtb 2

Det är äntligen dags att komma igång och du siktar mot Tizi and Ticka-passet (2240 m) och den lilla byn Talouet. Du befinner dig redan i Höga Atlas. Från passet cyklar du mot det uttorkade söder, där människor lever längs flodbanken. Efter det att du har ätit en god lunch är det dags för en bra klättring då du ska upp mellan 1700 och 2200 meter. Cykelstigarna är blandade 4x4 och stigcykling till dess att du når Tighza.

terrängen denna dag är bergig och många gånger hänförande. Det är lite som att åka tillbaka i tiden. Dramatiska bergssidor blandas med jordfärgade byar med sin blåmålade dörrar som kontrast. Du hittar också en del Kasbah (fort gjorda av soltorkad lera). Du kommer också att träffa folkslaget Berbers.

Distans: 40 km

Uppför: 600 m

Marocko mtb 4Dag 3 - Quarzazate                                                             

Dagens etapp går genom öken och små byar där Barberfolket bor. Du siktar på Quarzazate som ligger i hjärtat av södra delen av Marocko. Känslan är enormt häftig när du tittar ner i dalarna och utsikten är såklart magnifik.

Du kommer att cykla genom en folktom dal längs floden för att så småningom nå fram till "gardens of Quarzazate", en härligt grönskande plats med mycket palmer.

Distans: 60 km

Uppför: 800 m

 

 

Dag 4 - The valley of rosesMarocko mtb 6

Dagen börjar med en kort transport med fyrhjulsdriven bil till du når fram till spåret. The valley of roses är dagens mål, stället är världskänt för bland annat odla fram Damaskusrosen. Stället är UNESCO-certifierat.

Härifrån cyklar du in i ett månliknande landskap med röda klippor och en rad Berberbyar. Den vackra dalgången där floden Agouti rinner fram blir ett skådespel följer dig till du kommer fram till dagens läger. Det blir blandad cykling på jeepvägar och stigcykling.

Distans: 60 km

Uppför: 1000 m

 

Marocko mtb 7Dag 5 - Magi i hjärtat av Atlasbergen

Du befinner nu dig i hjärtat av de vackra Atlasbergen. Idag startar du i en av de vackraste dalarna i Marocko, M'Goundalen. Njut av omgivningen när du siktar på den mytomspunna "gorges of Dades", ett fantastiskt ställe som du definitivt kommer att minnas.

Du fortsättter längs floddalen och genom ökenområdet Ait Youl till du når Bou Taghrar.

Det har varit en massa intryck denna dag med många olika landskap och omgivningar, njut av kvällen och en god middag. Dagens cykling kommer garanterat bli ett av middagens samtalsämnen.

Distans: 50 km

Uppför: 900 m

Dag 6 - Valley of the 1000 casbahs - SkouraMarocko mtb 8

Hårda tag direkt efter frukost då du ska upp och över passet, Taliouit. Nu bär det ned i dalen som heter Boulmane of Dades och vidare mot "valley of the 1000 Kasbahs". Böljande stigcykling längs flodbanken gör att du måste hålla koncentrationen, du kommer ändå att hinna njuta av omgivningen. Cykling genom vackra palmplantage, längs en rad byar och mängder av Kasbahs precis som namnet redan har gjort dig uppmärksam på.

Nu cyklar du mellan Höga Atlas och Djbel Saghro vilket ger en skön känsla innan dagens slutmål som är Skoura nås. Detta ligger i ett lummigt palmplantage.

Distans: 50 km

Uppför: 6000 m

Dag 7 - Downhill i norra Atlas

Du har verkligen gjort dig förtjänt av utförsåkning och det kommer du få i ca 30 kilometer denna sista cykeldag. Dagen startar dock med en kort transport till vi når fram till norra delen av Atlas där du startar. Du hinner dock få lite kulturhistoria innan det är dags för att hoppa på cykeln. Ett besök i fortet Ait Benhaddou brukar vara en uppskattad aktivitet.

Nu är det dags, hopp på din mountainbike och förbered dig på downhill och freeride ut ur norra Atlas ger definitivt en härlig adrenalinkick. Omgiven att vacker tallskog så får du känna på snäva kurvor, hård lerjord, mark täckt av torra tallbarr medan du kör slalom mellan träden på väg ner.

Distans: 30 km downhill

Dag 8 - Hemresa från Marrakech

Du får transport till flygplatsen av oss.

Pris från: 14 890 kr

Ingår i priset

 • Cykteltröja
 • Övernattning 7 nätter
 • Alla måltider från middagen på söndag till frukost på avresedagen. (inga måltider i Marrakech)
 • Picnic-luncher
 • Professionella guider
 • Bagagetransport
 • Transfer till och från flygplatsen i Marrakech

Ingår ej i priset

 • Internationellt flyg t&r
 • Reperation och underhåll av din mountainbike
 • Måltiderna i Marrakech på ankomst- och avresedag
 • Försäkring
 • Hyra av cykel
 • Drycker, som alkohol, mineralvatten mm
 • Dricks
Antal dagar: 8
Pris från: 14 890 kr
Svårighetsgrad:
Medel svår
Avresedatum
 • 2019-04-06 - 2019-04-13
 • 2019-04-13 - 2019-04-20
 • 2019-04-20 - 2019-04-27
 • 2019-04-27 - 2019-05-04
 • 2019-05-04 - 2019-05-11
 • 2019-10-05 - 2019-10-12
 • 2019-10-12 - 2019-10-19
 • 2019-10-19 - 2019-10-26
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail to someone

Intresseanmälan

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kundomdömen