Kontakta oss 031 - 51 57 77

MTB – North Wales och Snowdonia

MTB i Wales med adventurelovers.se

Norra Wales har ett av de bättre områdena i världen för att cykla mountainbike. Slingrande stigar genom skogsbeklädda utförslöpor. Norra Wales var först i Storbritannien med att skapa ett organiserat område för MTB, så det säger så klart en hel del om potentialen.

En resa för dig med tidigare erfarenhet av mtb. Du cyklar i en mindre grupp med likasinnade glada cyklister. En lokal guide kommer se till att du får köra de bästa stigarna, svepa nedför magiska serpentinvägar och kämpa dig nedför bergiga stigar.

 

Resan till Norra Wales kommer garanterat ge dig tillfälle att cykla ett av de bättre områdena du kan hitta för mtb och uppleva ett både vackert och vilt landskap.

Du blir hämtad på Manchesters flygplats och sen bär det av till din första anhalt Capel Curig. Här träffar du dina cykelkompisar som du dela erfarenheter med under en vecka. Se till att få ordning på din cykel om du tagit med din egen eller så hyr du en på plats och får hjälp med inställningar.

Resan är för dig som är en medelgod till mer erfaren MTB-cyklist. Vi rekommenderar en heldämpad MTB för denna resa.

Resan är graderad röd och ibland svart. Se separat svårighetsgradering under fliken "komplettering".

Minimum antal för resan : 4 st - Max 6 st för bästa upplevelse

OBS: Din guide har full diskretion att ändra en del i programmet till följd av väder, gruppens storlek, fysik, erfarenhet mm.

Dag 1 - Avresa Sverige och upphämtad på Manchesters flygplats

Dy flyger till Manchesters flygplats (MAN) där du blir upphämtad och sen transporterad till Capel Curig där du även tillbringar din första natt innan äventyret börjar på allvar.

Här får du också chansen att träffa dina cykelkamrater för att utbyta erfarenheter och bekanta er med varandra. Har du med en cykel kan du se till att förbereda den för veckan, du kan låna verktyg dag 2 om du behöver eller för en mindre summa £20 låta en mekaniker ställa in din cykel, även detta är dag 2. Det finns också möjlighet att hyra cykel här om du föredrar det, ordnas dag 2

Du sover på ett fint hostel där varje sovsal har 6 bäddar.

Inom gångavstånd hittar du några pubar som serverar mat som påminner om hemlagat. Det finns också en bar i centrumet som serverar mat. Betws-Y-Coed ligger 8 kilometer bort och här finns det mycket mer att välja på i restaurangväg och caféer och även annat titta på.

Gillar du att själv dra ihop middagen finns det ett stort kök på hostelet som du gärna får använda.

Dag 2 - Testa dina färdigheter med guiden samt ordna med din egen cykel eller hyrcykel

Du blir upphämtad på ditt hostel runt 08.00 och vidare till Coed Llandegla-skogen för din första erfarenhet på 2 hjul på den här resan.

Har du tagit med din egen cykel så har du möjlighet att låna verktyg från mekanikern för att ställa in allt som du vill. Har du valt att hyra cykel så ordnas detta också nu.

När alla är färdiga med sina cyklar och har ätit sin frukost på skogscaféet är det äntligen dags för att cykla.

I skogen får du en lektion från din guide hur du ska bete dig för att förfina dina tekniker och du får också visa att du bemästrar de tekniker de vill se att du kan. Det är viktigt att de får se att du har koll på allt viktigt innan ni beger er ut på de riktiga stigarna så du får ut så mycket som möjligt från din resa och kan slappna av och njuta av upplevelsen.

Det blir lunch på cykelcentrumet och efter detta har du återigen fullt upp i skogarna med din lokala guide. Du kommer att få bemästra röda och några svarta stigar (se separat gradering under komplettering). Du kommer också få cykla några hemliga ställen som endast guiderna känner till.

Du har en full dag på cykeln och du kommer att förberedas på tuffare stigar de kommande dagarna

OBS: Vill du ha hjälp av en lokal mekaniker att ställa in din cykel så den är perfekt för denna vecka cykling så boka tid dag 1, kostnad £20. Boka gärna detta redan när du bokar resan.

Dag 3 - Klassisk bergsrutt

Efter en rejäl frukost på det lilla caféet för att ladda dina energidepåer för en action-fylld dag så beger du dig dig rakt uppför sluttningarna direkt utanför dörren.

dagens strapats får kallas en klassisk bergsrutt för MTB som tar dig rakt ut i det stora vilda landskapet.

Det är mycket som händer och förutom att njuta av det sceniska landskapet med häftiga berg så har du utmanade stigar att bemästra samt antika stigar att använda dig av. Snacka om smak av det vilda och vackra.

Du cyklar i hjärtat av episka Snowdonia, stannar för en picknick-lunch och passar säkert på att återhämta dig en del.

Utmanande stigar från första minuten ger dig en Walesisk klassiker och bjuder på en härlig dag

Dag 4 - Coed Y Brenin

Idag ska du få cykla på en i det närmaste helig plats för Mountainbike-cyklister i UK, Coed Y Brenin, (Walesiska för Kings forest). Sedan 1990 har MTB-cyklister vallfärdat hit för en magisk upplevelse på MTB. Det sägs att du får inte en komplett upplevelse av MTB i Wales om du inte cyklar dessa klassiska bergsstigar.

Din guide kommer leda dig de bästa av mänskligt skapade stigar, inklusive den klassiska Pink Heifer och ökända Beginning of the End.

Med din guides lokala kännedom kommer du få cykla några riktigt vilda stigar som leder kors och tvärs genom dessa urskogar. Det är få som känner till allt detta så du har verkligen chansen att njuta av lokala förmågor som hittar det bästa för dig med denna unika upplevelse.

Lunchen intar du med fördel på cykelcentrumets café.

Dag 5 - Snowdon - Englands och Wales högsta berg

Är du laddad till tänderna! Det är dags för Snowdon som är 1085 meter högt, hälften så högt som vårt Kebnekaise men det har du eller inte funderat på att cykla uppför. Var beredd på en riktigt tuff stigning och det kan bli ganska brutalt. Det är en lång push innan du står på toppen, men som alltid med höga toppar så bjuder de på magnifik utsikt och självklart gör även så Snowdon som har utsikt 360 grader en klar dag. Ta dina ärligt förtjänta bilder och filmer, sätt dig på cykeln och fullt blås ned till dalen.

Att nedfarten blir spektakulär har du redan gissat, hela vägen ned till bergsbyn, Llanberis och varför inte ett svalkande dopp i sjön Llyn Padarn.

Detta är såklart ännu ett klassiskt Walesiskt äventyr. Det brukar sitta ett brett leende på cyklisterna denna dag, kanske till och med när du biter ihop uppför Snowdon. En dag du sent kommer att glömma i positiv bemärkelse.

I händelse av ett riktigt bra väder kan du göra bestigningen av berget som en soluppgångsresa om hela gruppen delar denna uppfattningen att de vill detta. Då blir stigningen i mörker men belöningen är att få se soluppgången från toppen - Amazing, som de säger här.

Dag 6 - Vilda stigar och teknisk utförskörning

Din sista dag på cykeln och du ska utmana dig själv på mer vilda stigar direkt utanför ditt boende. vackra bergsvyer som vanligt och några härliga tekniska utförskörningar att träna dina färdigheter på.

Det finns massvis med häftiga stigar runt Betws-Y-Coed. Din guide väljer den grad som passar gruppen bäst och även efter hur vädret är denna dag.

Det blir en fina avslutning på en otroligt kul vecka.

Dag 7 - Hemfärd

Njut av frukosten innan du tar dig an din cykel och skruvar ihop den eller återlämnar din hyrcykel. Bussen hämtar vid 08,30 och kör dig till Manchesters flygplats där du är framme runt 11.00.

En episk vecka och du har garanterat bättrat på dina kunskaper runt din MTB och dessutom som ens tor bonus skaffat dig en massa nya vänner för framtiden.

Pris från: 12 595 kr

Ingår i priset

 • Professionell lokal cykelguide
 • 6 nätter på B&B-hostel. Sovsal med flera bäddar, max 6 st. Vill man ha singelrum kan det troligen ordnas till en extra kostnad, låt oss veta i så god tid som möjligt. För att vara helt säker om detta är viktigt kontrollera med oss innan du bokar
 • 5 dagars MTB-cykling
 • Cykelverktyg att låna för att justera din cykel till bästa förutsättningar inför veckan här
 • 2 av Storbritanniens högst rankade MTB-ställen
 • Halv dag med uppfräschning av dina färdigheter så du ska vara väl förberedd
 • 6 frukostar
 • 3 picknick-luncher
 • Alla transporter i UK, inklusive hämtning/lämning på Manchesters flygplats (MAN)

Ingår ej i priset

 • Resa från Sverige till manchesters flygplats t&r
 • Försäkring
 • Dricks

Övrigt

 • Boka ingen flygbiljett förrän vi bekräftat resan. Vi låter dig veta minst 4 veckor innan start
 • Du hämtas på flygplatsen (MAN) ca kl 13.00 så se till att du redan anlänt då samt haft tid att hämta upp ditt bagage.
 • Du droppas på flygplatsen (MAN) ca 11.00 dag 7, så boka dig hemflyg tidigast kl 13.00.
 • Vill du låta en mekaniker ställa in din cykel, anpassad efter de förutsättningar som gäller här? Kostnad £20. Säg till om detta så snart som möjligt efter bokning.
 • Vill du hyra en heldämpad hoj så finns Nukeproof Mega 275 eller liknande.
 • Du kan hyra Olfi actionkamera med hjälmfäste och bröstfäste

 

Utrustning med adventurelovers.se

Packlista skickas efter bokad resa

Gradering för MTB i Storbritannien

GRADE GREEN BLUE RED BLACK
EASY MODERATE DIFFICULT SEVERE
SUITABLE FOR Beginner cyclists and families, riding bikes with child seats or trailers, touring bikes, bikes for those with disabilities. Cyclists with some experience of on-or off-road cycling and reasonably fit families, riding mountain bikes, hybrids or robust touring bikes. Experienced mountain bikers riding mountain bikes. Expert mountain bikers.
TRAIL TYPES Railtrails, towpaths, reservoir trails, estate or forestry tracks, traffic quiet roads. As 'green', also bridleways, byways, un-surfaced unclassified roads (UCRs) and lightly trafficked lanes. Any usable trail, including some bridleways, byways and UCRs. Technical trails, with unforgiving terrain, severe climbs and descents or considerable distances.
GRADIENT Shallow climbs and descents. Shallow or moderate climbs, possibly including short sections of steeper climbs. A wide range of steeper, tougher climbs and descents of a challenging nature. Any rideable or usable gradient, including steep, loose, and rocky descents.
SURFACE / WIDTH Blacktop or compacted limestone or gravel. Essentially smooth with a minimum content of loose surfaces. Normal width 2-3 metres. Mostly stoned surfaces with 2 meter width. Widths from 0.4 metre and any usable surface. Likely to include singletrack and other technical sections. As 'red' but with an expectation of greater and wider challenges and continuous difficulty. Can include any rideable or useable trail.
TRAIL HAZARDS These trails carry a very low risk but may include short, more difficult sections. Some loose surfaces, ruts, potholes and/or tree roots. Unavoidable berms, boardwalks, large stones, moderate steps and drop-offs.  Cambers, water crossings and 'North Shore' may be present. Unavoidable obstacles with large steps and drop-offs.  There will be prolonged steep, loose and rocky surfaces. Some man-made structures will be included. Can include exposed open hill sections.
NOMINAL DISTANCE 5–10km

(3–6 miles)

10–20km

(6–12 miles)

10–50km

(6–31 miles)

1–100 km

(1.6–61 miles)

MAXIMUM CLIMB 50 metres 100 metres 500 metres 1,000 metres
Antal dagar: 7
Pris från: 12 595 kr
Svårighetsgrad:
Medel svår
Avresedatum
 • 2019-08-19 - 2019-08-25
 • 2019-09-16 - 2019-09-22
 • 2019-10-14 - 2019-10-20
Svårighetsgradering: röd och svart Läs mer om svårighetsgraderingar
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail to someone

Intresseanmälan

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kundomdömen