Kontakta oss 031 - 51 57 77

Mont Blanc

Version 2

Mt Blanc

Mont Blanc eller det vita berget. Berget är det högsta i Alperna och västra Europa med sina 4810 meter är det definitivt ett av de mest populära bergen att bestiga i Europa. Bergsguiderna som vi jobbar med har alla en UIAGM-licens och du ska känna dig komfortabel med en mycket kompetent guide vid din sida.

Gouter Route eller Cosmique Route är vanligast

Det finns flera vägar uppför detta magnifika berg. Den vanligaste vägen är Gouter Route, men även Cosmique Route är en vanlig om dock något mer avancerad väg att klättra upp till toppen.

Mont Blancs två vanligaste rutter anses inte tekniskt svåra, med detta sagt ska du som funderar på en bestigning ha i åtanke att det krävs god fysik och en bra mental förberedelse med en lång toppdag på 10-14 timmar. Vi har möjlighet att träna stegjärnsteknik några dagar innan toppdagen för dig som inte har tidigare erfarenhet. Det är en fördel dock att ha alpinklättrat tidigare. Du kommer att bli acklimatiserad inför din toppbestigning dagarna innan då vi tränar och anpassar oss till hög höjd.

Vi kör en ratio kund/guide på 2:1 under toppdagen.

 

Svårighetsgrad: Gouter Route PD-, Cosmique PD+. Läs mer om graderingssystem.

OBS: För dig med djupare klätterkunskaper som letar efter en svårare rutt upp till toppen på Mt Blanc så hör av dig så försöker vi hjälpa dig.

Priset är baserat på att minimum 2 kunder är med på resan. Priset är per person (du kan självklart boka en resa som ensam klättrare med din guide mot en högre kostnad).

Program

Notera att vi försöker följa vårt program för din vandring/klättring i största möjliga mån, men ibland styr vädrets makter våra schemalagda dagar och vi får helt enkelt anpassa oss till moders jords vilja.

Mt Blanc

Det finns flera olika leder uppför berget, här är ett program över Gouter-rutten.

Dag 1 – Anländer Chamonix/Les Houches OBS: Denna dag är dagen innan kursstart!

Du anländer till ditt hotell i Chamonix eller Les Houches.

Dag 2 – Orny-hyttan

Efter frukost så kommer din bergsguide att gå igenom din utrustning med dig för att kontrollera att du har det som behövs. Du kan komplettera i Chamonix om du skulle sakna något. Äventyret börjar med en trolig övernattning i Orny-hyttan eller refuge som de heter i Frankrike. Vid Orny som ligger på 2826 meters höjd har du fina möjligheter till stegjärnsträning och användning av din isyxa.

Dag 3 – Auguille du Tour/Portalet

En spännande dag då du skall bestiga din första topp. Vi siktar troligen på Aiguille du Tour eller Portalet. Vi bor i Trient-hyttan på 3170 m över natten.

Dag 4 – Ner till Chamonix

Det är dags att bege sig ner till Chamonix för vila och ompackning inför din toppbestigning av Mt Blanc.

Dag 5 – Tete Rousse eller Cosmique

Vi vandrar mot Tete Rousse eller Cosmique som första anhalt inför toppförsöket.

Dag 6 – Toppbestigning av Mont Blanc

Den stora dagen har kommit och det är dags för ett toppförsök av Mont Blanc. Vi gör en tidig start och i skenet av din pannlampa så kämpar du dig fram över den vita glaciären upp mot toppen, där du kommer att få en otroligt häftig utsikt över Alperna med bland annat, Matterhorn och Monte Rosa. Du är tillbaka i hyttan under eftermiddagen, vi vilar ett tag och fortsätter sedan ner till Chamonix.

Dag 7 - Extra dag

En extra dag som kan användas vid händelse av dåligt väder på fredagen. Detta är en extradag som måste bokas upp med guiden, avgift tillkommer. Annars finns det mycket kul shopping och god mat i Chamonix.

Dag 8 – Hemresa

Det är dags att bege dig hemåt igen, troligen via Geneves flygplats.

Pris från: 20 490 kr

Priset är baserat på att minimum 2 kunder är med på resan. Priset är per person (du kan självklart boka en resa ensam mot en högre kostnad).

Inkluderat i resan

 • Lift och tåg för Tete Rousse.
 • 3 nätter i refuge inklusive halvpension.
 • Klätter- och gemensam säkerhetsutrustning.
 • UIAGM utbildad bergsguide i 5 dagar.
 • Alla transporter under veckan (Ej transfer Geneve – Chamonix t&r).

Ej inkluderat        

 • Flyg Geneve t & r.
 • Transfer till Chamonix från Geneve t&r.
 • Extradag med din UIAGM-guide 2 790 kr/2 p.
 • Personlig utrustning: klätterutrustning, klädsel och klätterkängor.
 • Liftar på andra ställen än upp till Tete Rousse.
 • Hotellnätter i Chamonix alt lägenhet.
 • Extra mat och dryck i hyttorna.
 • Försäkring.Vi kan hjälpa till här, se avsnittet försäkring.
 • Dricks

Utrustning

Utrustningslista

Vi skickar en komplett utrustningslista efter din bokning.

Nepal 2013 533

Kvalifikationer

Det är inte ovanligt att höra att Mont Blanc är väldigt enkelt att bestiga och det krävs inga speciella förberedelser. Detta är helt felaktigt och vi anser att det är otroligt viktigt att du kommer förberedd till berget, både fysiskt och mentalt. De vanligaste lederna över Gouter eller Cosmique är inte tekniskt svåra men innehåller tunga partier, kamklättring, scrambling och passager som kräver stor försiktighet.

Toppbestigningen är en lång dag som oftast tar 10-14 timmar av hård fysisk ansträngning.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av alpinklättring för att bestiga Mont Blanc men vi ser det som ett plus.

Vi kommer att träna på stegjärns- och isyxteknik dagarna innan toppbestigningen.

Antal dagar: 7
Pris från: 20 490 kr
Avresedatum
 • 2020-06-28 - 2020-07-05
 • 2020-07-05 - 2020-07-12
 • 2020-07-12 - 2020-07-19
 • 2020-07-19 - 2020-07-26
 • 2020-09-06 - 2020-09-13
Svårighetsgradering: PD Läs mer om svårighetsgraderingar
Kundomdömen:
Jag hade en härlig vecka i Mt Blanc-massivet med ett toppförsök på Mont Blanc som pricken över i:et. Vi hade några tränings- och acklimatiseringsdagar innan toppförsöket som en utmärkt förberedelse . Jag fick tyvärr vissa känningar av höjden och vi bestämde oss för att inte klättra högre än toppen av Tacul denna gång, men vilken otrolig dag jag fick med ett fantastiskt väder. Det glömmer jag aldrig =) Guiden Lori var jättetrevlig och ansvarsfull. Han hade ett högt säkerhetstänkande och det kändes tryggt att klättra med honom. Bra betyg och överlag är jag mycket nöjd med min Mt Blanc-vecka! Jag har redan börjat planera inför nästa år då jag kommer att boka en ny resa med Adventure Lovers.
Henke
Läs fler kundomdömen
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail to someone

Intresseanmälan

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kundomdömen