Kontakta oss 031 - 51 57 77

Klättra alla 7 Summits med Adventurelovers.se

 7 Summits karta

 

Klättra Aconcagua

Aconcagua

Klättra upp på Sydamerikas högsta topp med oss. Aconcagua sträcker sig till 6962 meter och är i och med det den högsta toppen utanför Asien och Himalaya.

Antal dagar: 22
Pris från: 46 900 kr
Mer information

Carstensz Pyramid

Mystiken ligger tät runt denna plats. Berget heter Carstensz Pyramid, bara det ett spännande namn i sig och är 4884 m. Berget ingår i 7 summits.

Antal dagar: 12
Mer information
Denali med Adventure Lovers

Denali

Denali ligger i Alaska och är med sina 6194 meter Nordamerikas högsta topp. Vi klättrar den mycket populära rutten West Buttress. Berget ingår i 7 Summits.

Antal dagar: 26
Pris från: 136 900 kr
Mer information

Elbrus

Det högsta berget i Europa, det högsta i Kaukasus och ingår i ”7 summits”. Berget är 5642 möh.
Vi klättrar den vackra och mer vilda norra sidan med utökad acklimatisering.

Antal dagar: 13
Mer information
Klättra Everest med adventurelovers.se

Mount Everest – Syd

Ett toppförsök på världens högsta berg är sannerligen något speciellt i alla bemärkelser. Vår förste Everest-kund stod på toppen 2011.

Antal dagar: 55
Pris från: 489 000 kr
Mer information
Kilimanjaro 7-summit

Mount Kilimanjaro – Machamerutten

Afrikas högsta berg, Mount Kilimanjaro är en vandring upp till nästan 6000 meter. Du går genom fem klimatzoner på denna klassiska och tillgängliga topp. Berget ingår i 7 Summits.

Antal dagar: 9
Pris från: 27 290 kr
Mer information

Mount Vinson

På en extremt isolerad plats hittar du Mount Vinson, det högsta berget på Antarktis sträcker sig 4892 m. Berget ingår i den spännande 7 summits-serien.

Antal dagar: 16
Pris från: 621 900 kr
Mer information

 

Historien

Idéen om att klättra det högsta berget på respektive kontinent är inte ett gammalt påfund. Richard Bass eller Dick som smeknamnet till Richard ofta blir i USA. 1985 hade han gjort klart sina sju bestigningar och när han kompletterade det sista berget 30 april 19085 var han därmed den förste att ha klättrat alla de sju bergen. 1985 var han den då äldste att ha bestigit Mount Everest. Dick gjorde Mount Kosciuszko som sitt berg i Oceanien, det berget är numer utbytt mot Carstensz Pyramid eller Puncak Jaya som det lokala namnet lyder, det är både högre och svårare. Dick Bass var också medförfattare till den berömda boken ”Seven Summits” som är definitivt är läsvärd.

Du har en härlig utmaning framför dig om du med stark beslutsamhet och möjlighet vill ta dig an denna fina utmaning. Alla bergen erbjuder något unikt och inget är det andra likt. Det ger självklart dig som är glad i att resa en möjlighet att se stora delar av världen.

Vilken ordning bör de klättras

Adventure Lovers är nu den första svenska researrangören att ha nöjet att erbjuda 7 summits. Vi använder oss endast av samarbetspartners runt om i världen med med stor erfarenhet av respektive berg, de är alla mycket seriösa och erbjuder det som vi anser vara det viktigaste när vi reser, högt säkerhetstänkande inom alla parametrar våra guider kan styra över.

Vi på Adventure Lovers har en idé på den ordning vi anser att det är störst chans att lyckas på alla sju bergen. Det gäller att skaffa sig ökad erfarenhet och bli en skickligare klättrare allt eftersom. Din träningsdos kommer också att öka längs vägen på denna resa. Det är verkligen ingen brådska att göra denna serie. De flesta tar många år på sig, det krävs god planeringen med jobb, familj och ekonomi. Här kan det definitivt finnas svenska företag som vill välja att synas i dessa sammanhang så tveka inte att ta några rundor för att kolla om du hittar sponsorer, både vad gäller pengar och utrustning till projektet.

Rekommendation på ordningsföljden till 7 Summits:

Kilimanjaro

Elbrus

Aconcagua

Vinson

Carstensz Pyramid

Denali

Everest