Kontakta oss 031 - 51 57 77

Aconcagua

Klättra Aconcagua

Klättra upp på Sydamerikas högsta topp med oss. Aconcagua sträcker sig till 6962 meter och är i och med det den högsta toppen utanför Asien och Himalaya. Vi använder oss av normalrutten på berget.

Berget ingår i serien 7-summits och är det näst högsta av dessa sju. Bergsguiderna som jobbar med Adventure Lovers har mycket stor erfarenhet av Aconcagua.

Även med internationella avgångar. Se nedan

Vi delar in den här expeditionen i två delar för att du som kund ska ha största möjliga chans att nå toppen av Aconcagua vilket du har en stor chans att klara med rätt förberedelser.

Vallecitos

Vi börjar detta spännande äventyr i ett bergsområde som heter Vallecitos, vilket ligger nära Mendoza. Detta område är mycket populärt för både skid- och snowboardåkare under vintern.

Under sommarhalvåret samlas vandrarna och bergsklättrarna i området. För att kunna förbereda dig på bästa sätt inför din bestigning av Aconcagua så sätter vi acklimatiseringen i detta vackra område till hela tre toppar som ska bestigas.

Det finns gott om leder i området och vi kan välja på många alternativ för våra bestigningar. Den viktigaste toppen här att nå är Cerro Vallecitos som är 5461m. Berget är helt otekniskt men din kropp kommer att få en mycket värdefull acklimatisering när du bestiger detta berg.

Vi startar på 2727 meter och under de följande dagarna kommer du gradvis att klättra upp och förbereda din kropp på att vara redo under toppdagen. Vi tar oss efter detta från Vallecitos till Penitentes som är själva entrén in till Aconcagua.

Aconcagua

Den andra delen av expeditionen är självklart bestigningen av Aconcagua. Vi har lagt ett generöst program här för att du och din kropp ska få en fortsatt perfekt acklimatisering som är nyckeln till att lyckas tillsammans med dina egna träningsförberedelser.  Under inmarschen till Base Camp bär du endast det du behöver för dagen i din ryggsäck, (ex jacka, vatten, snacks/lunch). Resten av din utrustning lastar vi på mulåsnor som tar sig in till Confluencia och senare till Plaza de Mulas.

De två största motståndarna mot att nå toppen av Aconcagua är kraftig vind och låga temperaturer. Det är därför viktigt att du noggrant funderar på din packlista. Du kan hyra en del utrustning i Mendoza, men det är omöjligt att garantera att allt du behöver finns tillgängligt eller att din storlek finns.

Titta på vår utrustningslista här för att känna dig bekväm. (Erhålles vid bokning)

Vi jobbar med en huvudansvarig bergsguide och det kommer sedan beroende på gruppen storlek finnas assisterande bergsguider.

Internationella grupper

Vi kör med internationella avgångar precis som på Elbrus. Dessa är något kortare men fortfarande en fin acklimatisering samt att priset kommer ner då vi som sagt kör en internationell grupp.

21-dagar och acklimatisering på Aconcagua. Se programmet under fliken "reseupplägg" och under programmet till Vallecitos.

OBS: Alla deltagare till denna expedition kommer att genomgå en medicinsk kontroll nere i Argentina. Detta är obligatoriskt och läkarna är strikta med att inte skicka upp deltagare med för högt blogtryck. Det är därför tillrådigt att gå till din läkare och kontrollera ditt blodtryck innan avresa för att slippa den obehagliga överraskningen därnere att de inte släpper iväg dig upp på berget.

Vår ratio i förhållande kund/guide är: 3:1, 7:2, 11:3.

Svårighetsgrad: 1C. Läs mer om graderingssystem


Priset är baserat på minst 5 deltagare.

Avgångar privat grupp 2022/2023:

Pris - 49 900,00

Prel: Januari: I Mendoza den 2 jan - 22 jan


Avgångar internationell grupp 2022/2023:

Pris - 42 900,00

December: i Mendoza (ankomst och avresa. (12:e - 31:e dec), (19:e dec - 7 jan), (26:e dec - 14 jan)

Januari: i Mendoza (2:a - 21:e) , (9:e - 28:e), (16:e - 4:e feb),  (23:e - 11:e feb), (30:e - 18 feb(

Februari: i Mendoza (6:e - 25:e), (13:e feb - 4:e mars)

Program

Notera att vi försöker följa vårt program för din vandring/klättring i största möjliga mån, men ibland styr vädrets makter våra schemalagda dagar och vi får helt enkelt anpassa oss till moders jords vilja.

Nu även med 21-dagars internationell avgång. Se program under Vallecitos-programmet

Aconcagua - Vallecitos                       

Dag 1 – Avfärd från Sverige 

Kontrollera din färdplan. Du ska vara framme i Mendoza den 2 januari 2023.

Dag 2 – Ankomst till Santiago/Buenos Aires och vidare till Mendoza (2 januari 2023)

Du anländer efter en lång flygning till Mendoza och vi möter upp dig på flygplatsen för att köra dig till ditt hotell.

Måltider som ingår: Inga

Dag 3 – Klättringstillstånd och kontroll av din utrustning

Vi ser till att du får ditt klättringstillstånd och kontrollerar även din utrustning så att allt ser bra ut inför din kommande utmaning.

På eftermiddagen kör vi upp till bergen och vackra Vallecitos (2727m) vilket tar runt två timmar.

Måltider som ingår: Frukost och middag

Dag 4 – Vallecitos och klättring på Cerro Loma Blanca 3664m

Du vaknar upp i bergen och efter en stärkande frukost så är det dags att köra igång. En bra start med acklimatisering på Cerro Loma Blanca och nästan 1000 höjdmeter. Du tar dig härifrån ner till hyttan och avnjuter en klassisk Argentinsk Asado. (ca 5h)

Höjdmeter: 937m

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag

Dag 5 – Klättring upp till Vega Superior (3450m)

På nytt är det dags att vinna höjdmeter för din acklimatisering inför Aconcagua. Du gör en hike upp till Vega Superior på nästan 3500 meter. (ca 3h)

Höjdmeter: 723m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch och middag

Vallecitos

Dag 6 – Klättring upp på Cerro Adolfo Calle, 4267m - tillbaka till lägret

En ny dag och en ny utmaningidag ska du över 4000 meter och siktet är inställt Cerro Adolfo Calle på 4267m. Vi sover nere i hyttan på Vega Superior 3450m (ca 5h)

Höjdmeter: 817m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 7 – Trek till El Salto, 4288m

Du gör idag en trek upp till El Salto på 4288 meter och senare tillbaka till Veguitas Superior. Denna dag kan också användas som vildag om du skulle känna av höjden. (5h)

Höjdmeter: 638m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 8 – El Salto - läger i El Salto

Vi vandrar upp mot El Salto igen och når 4288m, idag stannar vi här uppe inför vår toppklättring under morgondagen. (4h)

Höjdmeter: 638m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Juan_Vallecitos_11

Dag 9 – Toppdag på Cerro Vallecitos Peak, 5461m

Idag är det dags för att nå toppen av Cerro Vallecitos (5461m). En perfekt förberedelse inför din huvuduppgift senare under resan när det är dags att bestiga Aconcagua.

Du tar dig efter detta ner till El Salto igen för övernattning. (7h)

Höjdmeter: 1173m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 10 – Penitentes

Vi tar oss ner från El Salto och får senare transport till Penitentes (2580m). (3h)

Nedåt: 1561m

Måltider som ingår: Frukost

Dag 11 – Aconcagua trekken startar – Horcones – Confluencia, 3409m

Äntligen är det dags för att ta sig an Aconcagua, Sydamerikas högsta berg. Du börjar med en kortare transport till Horcones som ligger på 2821 meter.Du vandrar härifrån och vidare mot dagens slutmål Confluencia som ligger på 3409 meter. (4h)

Höjdmeter: 588m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Juan_Aconcagua_06

Dag 12 – Plaza del Mulas, 4364m – Base Camp

Idag är det en lång dag på stigarna upp mot Base Camp. Vi gör en vandring upp till Plaza del Mulas som ligger på 4364m (8h)

Höjdmeter: 955m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 13 – Vildag i Base Camp

Denna dag är avsatt till en välförtjänt vila. Ta det lugnt och se till att du och din kropp mår så bra som möjligt. Du får gärna gå en kortare tur runt området om du känner för det.

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 14 – Canadian Place, Camp 1, 4910m

Du ska idag klättra upp till Camp 1 på Aconcagua som också kallas för Canadian Place på ca 5000m. Dagen börjar tufft med en kraftigare stigning i 1 1/2 h, till vi når Conway Rocks där vi också tar lunch. Vi har sen ytterligare 1 1/2-2 timmar upp till Camp 1.

Här kan du lugnt luta dig tillbaka och titta på den vackra solnedgången, solen glider ner bakom Bonete Peak. (4910m) (ca 3-4h)

Höjdmeter: 546m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 15 – Nido de Condores, Camp 2, 5574m

Din väg fortsätter uppför berget över scree (småstensunderlag) och vinkeln planar ut idag när vi närmar oss Camp 2 som avslutas upp i en sänka på den nordöstra kammen där Camp 2 ligger beläget på 5574 meter. Utsiket är fantastisk här i många väderstreck och du kan ta det lugnt under eftermiddagen och se till att framförallt dricka så mycket du klarar av för att hjälpa kroppen att acklimatisera ännu bättre. (4h)

Höjdmeter: 664m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 16 – Camp Colera, Camp 3, 5969m

Vi ska ta oss upp mot Camp 3 och stigen zick-zackar sig uppåt mot Berlin Huts och senare vårt läger som ligger precis ovanför Camp Colera på 5969 meter. Härifrån har du fin utsikt upp över berget. Toppen känns fortfarande långt borta. (4h)

Höjdmeter: 395m

Måltider som ingår: Frukost, picninc-lunch, middag

Juan_Aconcagua_19

 

Vallecitos

Dag 17 – Toppdag för Aconcagua

Vi är redo för att göra ett toppförsök på detta magnifika berg. Du har en perfekt acklimatisering bakom dig. Du känner dig stark och förberedd på en lång och tuff dag. Vi ställer klockorna runt 04.00-04.30, din guide kontrollerar vädret och är allt ok och om det ser bra ut så ser vi till att äta frukost och förberedda oss med utrustning och ser till att vi kommer iväg senast 06.00. Vi kommer upp mot ett par andra hyttor runt 6400 meter (Independencia). Härifrån så korsar vi sidan av berget på småstensunderlag och når fram till basen av traversen som leder till foten av en stor klyfta som leder ner från toppkammen. Denna kallas Canaleta och är den tuffaste delen av den här dagen. Vi når så småningom fram till toppkammen och får här en otrolig utsikt ner över södra sidan av Aconcagua. Vi har nu en 30 minuter lång travers över stenigt underlag upp till en del där vi har en kort scrambling precis under toppen. Den allra sista biten upp mot toppen är lätt och du är snart uppe på den högsta punkten (6959m) för ett härligt firande och fotograferande. Vi tar oss efter detta ner samma väg ner mot Camp Colera där vi tar vår övernattning. (10-12h)

Höjdmeter: 990m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Aconcagua 16, 12 15.07.47

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 18 – Extra dag för toppbestigning

I händelse av dåligt väder eller annat som hindrar från toppförsök så har vi denna dag som reserv. Den kan användas som fridag i Mendoza om den inte behövs på berget.

Måltider som ingår: Om vi är på berget så ingår Frukost, picninc-lunch, middag

Dag 19 – Extra dag för toppbestigning

I händelse av dåligt väder eller annat som hindrar från toppförsök så har vi denna dag som reserv. Den kan användas som fridag i Mendoza om den inte behövs på berget.

Måltider som ingår: Om vi är på berget så ingår Frukost, picninc-lunch, middag

Dag 20 – Plaza del Mulas – Base Camp

Du kommer säkert känna dig lite trött och sliten idag, men till skillnad från igår så kan du låta solen värma upp tältet och vi tar en lugnare dag med en härlig frukost innan vi börjar vår vandring ner mot BC. Vi kommer ner hela vägen till Plaza del Mulas på 4364 meter och luften kommer att kännas tjock och syrerik fast du är över 4000 meter fortfarande. Här finns chans till en dusch att koppla av och packa om väskorna innan det är dags för en riktig firarmiddag på berget. Du kommer att sova gott. (4-5h)

Nedstigning: 1605m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 21 – Horcones – Entrén till Nationalparken – transfer till Mendoza

Vi har en lång dag framför oss då vi ska vandra ner till Horcones Valley och entrén till Nationalparken (7-8h), där vi får en skön transport till Mendoza (3h). Vi ser till att komma iväg senast klockan 09.00 och det blir endast ett kortare stopp för lunch då dagen som sagt är mycket lång.

Vi ska vara nere och beredda på transport runt klockan 16.00 då vi har tre timmars bilresa tillbaka till Mendoza och ditt hotell. Du hinner ta en skön dusch och byta om innan vi ska ut på middag och fira dina nyvunna upplevelser på berget.

Nedstigning: 1543m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch

Dag 22 – Transport till flygplatsen i Mendoza för hemresa

Måltider som ingår: Frukost

 

Aconcagua - Horcones Valley

Dag 1 - Avfärd Sverige

Dag 2 - Ankomst Mendoza

Du anländer efter en lång flygning till Mendoza och vi möter upp dig på flygplatsen för att köra dig till ditt hotell.

Måltider som ingår: Inga

Dag 3 – Klättringstillstånd och kontroll av din utrustning - Penitentes

Vi ser till att du får ditt klättringstillstånd och kontrollerar även din utrustning så att allt ser bra ut inför din kommande utmaning.

På eftermiddagen tar vi oss mot Penitentes.

Dag 4 - Penitentes - Confluencia

Äntligen är det dags för att ta sig an Aconcagua, Sydamerikas högsta berg. Du börjar med en kortare transport till Horcones som ligger på 2821 meter.Du vandrar härifrån och vidare mot dagens slutmål Confluencia som ligger på 3409 meter. (4h)

Höjdmeter: 588m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 5 - Trekking Plaza Francia

 

Dag 6 - Confluencia - Plaza de Mulas

Idag är det en lång dag på stigarna upp mot Base Camp. Vi gör en vandring upp till Plaza del Mulas som ligger på 4364m (8h)

Höjdmeter: 955m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 7 - Vildag i Mulas BC

Denna dag är avsatt till en välförtjänt vila. Ta det lugnt och se till att du och din kropp mår så bra som möjligt. Du får gärna gå en kortare tur runt området om du känner för det.

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 8 - Bestigning av Mt Bonete, 5000m

En dag där du acklimatiserar dig upp till 5000 meter då du bestiger Mount Bonete.

Dag 9 - Vildag i Mulas BC

Denna dag är avsatt till en välförtjänt vila. Ta det lugnt och se till att du och din kropp mår så bra som möjligt. Du får gärna gå en kortare tur runt området om du känner för det.

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 10 - Bär utrustning och mat till C1, place Canada

Du ska idag klättra upp till Camp 1 på Aconcagua som också kallas för Canadian Place på ca 5000m. Dagen börjar tufft med en kraftigare stigning i 1 1/2 h, till vi når Conway Rocks där vi också tar lunch. Vi har sen ytterligare 1 1/2-2 timmar upp till Camp 1.

Här kan du lugnt luta dig tillbaka och titta på den vackra solnedgången, solen glider ner bakom Bonete Peak. (4910m) (ca 3-4h)

Ner till Mulas för övernattning.

Höjdmeter: 546m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 11 - Vildag i Mulas BC

Ytterligare en vilda i Mulas för återhämtning. Ät och drick, se till att sköta om dig. Vila mycket.

Dag 12 - Klättra upp till C1, Place Canada

Ny klättring upp till C1 och övernattning denna gång.

Dag 13 - Klättra upp till C2, Nio de Condores, 5574m

Din väg fortsätter uppför berget över scree (småstensunderlag) och vinkeln planar ut idag när vi närmar oss Camp 2 som avslutas upp i en sänka på den nordöstra kammen där Camp 2 ligger beläget på 5574 meter. Utsiket är fantastisk här i många väderstreck och du kan ta det lugnt under eftermiddagen och se till att framförallt dricka så mycket du klarar av för att hjälpa kroppen att acklimatisera ännu bättre. (4h)

Övernattning här.

Höjdmeter: 664m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 14 - Klättra och bära upp utrustning och mat till C3, Plaza Colera, 5969m

i ska ta oss upp mot Camp 3 och stigen zick-zackar sig uppåt mot Berlin Huts och senare vårt läger som ligger precis ovanför Camp Colera på 5969 meter. Härifrån har du fin utsikt upp över berget. Toppen känns fortfarande långt borta. (4h)

Ner till C2 för övernattning.

Höjdmeter: 395m

Måltider som ingår: Frukost, picninc-lunch, middag

Dag 15 - Klättra till C3, Colera

Åter klättring upp till C3 inför ditt toppförsök på Aconcagua.

Dag 16 - Toppförsök Aconcagua, 6962m - ner till C3

Vi är redo för att göra ett toppförsök på detta magnifika berg. Du har en perfekt acklimatisering bakom dig. Du känner dig stark och förberedd på en lång och tuff dag. Vi ställer klockorna runt 04.00-04.30, din guide kontrollerar vädret och är allt ok och om det ser bra ut så ser vi till att äta frukost och förberedda oss med utrustning och ser till att vi kommer iväg senast 06.00. Vi kommer upp mot ett par andra hyttor runt 6400 meter (Independencia). Härifrån så korsar vi sidan av berget på småstensunderlag och når fram till basen av traversen som leder till foten av en stor klyfta som leder ner från toppkammen. Denna kallas Canaleta och är den tuffaste delen av den här dagen. Vi når så småningom fram till toppkammen och får här en otrolig utsikt ner över södra sidan av Aconcagua. Vi har nu en 30 minuter lång travers över stenigt underlag upp till en del där vi har en kort scrambling precis under toppen. Den allra sista biten upp mot toppen är lätt och du är snart uppe på den högsta punkten (6959m) för ett härligt firande och fotograferande. Vi tar oss efter detta ner samma väg ner mot Camp Colera där vi tar vår övernattning. (10-12h)

Höjdmeter: 990m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 17 - 18 - Extradagar i händelse av dåligt väder

I händelse av dåligt väder eller annat som hindrar från toppförsök så har vi denna dag som reserv. Den kan användas som fridag i Mendoza om den inte behövs på berget.

Måltider som ingår: Om vi är på berget så ingår Frukost, picninc-lunch, middag

Dag 19 - Ner till Mulas BC

Ned från berget för en natts vila innan det bär av mot Mendoza.

Dag 20 - Mot Mendoza via Penitentes

Vi har en lång dag framför oss då vi ska vandra ner till Horcones Valley och entrén till Nationalparken (7-8h), där vi får en skön transport till Mendoza (3h). Vi ser till att komma iväg senast klockan 09.00 och det blir endast ett kortare stopp för lunch då dagen som sagt är mycket lång.

Vi ska vara nere och beredda på transport runt klockan 16.00 då vi har tre timmars bilresa tillbaka till Mendoza och ditt hotell. Du hinner ta en skön dusch och byta om innan vi ska ut på middag och fira dina nyvunna upplevelser på berget.

Nedstigning: 1543m

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch

Dag 21 - Mendoza - Avfärd Sverige

Efter frukost så är det dags att bege dig mot flygplatsen för hemresan.

 

OBS; Adventure Lovers förbehåller sig eventuella förändringar i programmet på grund av, bergets skick, väderförhållanden, storlek på gruppen etc.

Vill du förlänga resan med några dagar i vindistrikten runt Mendoza så boka senare hemresa. Det är också ganska vanligt med en ombokningsbar biljett för hemresan om vädret ställer till det så pass att inte reservdagarna räcker till för toppförsök. Då kan du enkelt boka om till senare hemresedag.

Pris från: 42 900 kr

Pris: Privat grupp (svensk) 48 900,00. Pris internationell grupp 41 900,00

Inkluderar:

 • Guide (UIAGM eller motsvarande
 • Assisterande guider från 4 pers och fler.
 • Guide-kund ratio toppdagen på Aconcagua 1:3, 2:6, 3:9
 • 2 nätter i delat dubbelrum i Mendoza
 • 2 nätter delat rum i Vallecitos
 • 1 natt delat dubbelrum, Penitentes
 • 1 natt i tält, Confluencia+BC service
 • 3 nätter i tält, Plaza de Mulas (Aconcagua BC)+BC servic
 • Högkvalitativa höghöjdstält (2-pers), Vallecitos+Aconcagua
 • All delad utrustning på tältplatserna, Vallecitos+Aconcagua
 • Mulor/hästar för delad utrustning och proviant till Vallecitos och Aconcagua (från Park entrance till Plaza de Mulas båda vägar även kunders utrustning)
 • Helikopterevakuering när man befinner sig inom Aconcagua-parkens gränser. Läkare eller Park Rangers gör en bedömning på kundens tillstånd och avgör om det krävs helikopter eller mula för evakuering. Märk väl att detta ingår bara inom Aconcaguas parkområde så det är mycket lämpligt att se om  sin egen försäkring vad den kan stå för.
 • Alla måltider enligt program

Inkluderar ej

 • Internationellt+inrikes flyg
 • Aconcagua klättertillstånd ($800 – säsongen 2018/2019)
 •  Transfer till och från flygplats till hotell i Mendoza ($30/1 pers,$40/2 pers, 3 pers be om pris)
 • Försäkring. Vi kan hjälpa till här se avsnittet försäkring.
 • Eventuella extra nätter på hotell, bergshyttor i Confluencia, Mulas BC, Penintentes eller Mendoza om tidig toppbestigning eller ändringar som t ex att en medlem valt att avbryta   och går ner tidigare.
 • Om man väljer att avbryta expeditionen av någon anledning så tillkommer nätter för hotel och måltider för egen räkning (justeras i så fall med hjälp av egen försäkring)
 • Dricks
 • Privata mulor/hästar och bärare i Vallecitos/Aconcagua
 • Måltid och dryck som inte ingår enligt program
 • Personlig utrustning och eventuell hyra av utrustning

Everest klättring

Kvalifikationer

Aconcagua ska ses som en klättringsexpedition och inte en trek. Den skiljer sig t ex markant från Kilimanjaro då det är långa tuffa dagar på riktigt hög höjd.

Det kommer att finnas tre läger ovanför Base Camp där du bär och ansvarar för din egen utrustning. Denna kommer att väga runt 13-15 kg.

Du bär även din utrustning i området runt Vallecitas.

Berget är helt otekniskt men det är ökänt för berget att det ofta råder hårda vindar och mycket kalla temperaturer.

Toppdagen på Aconcagua är 10-12h och för dig som känner till Kilimanjaro så är det här en betydligt hårdare prövning för dig.

För att kunna klara det här berget så bör du ha:

- En mycket god fysik

- Förberedda dig mentalt på att det kommer vara både långa och mycket tuffa dagar då och då.

- Det är en mycket stor fördel att ha varit på andra berg med tuff vandring/klättring innan du bokar denna resa.

- Du bör ha tidigare erfarenhet av alpin klättring och gärna användning av stegjärn och isyxa. Du bör genom det även ha tidigare erfarenhet av camping i vildmark.

Vi har lagt upp ett riktigt bra program och acklimatiseringsfasen har visat sig vara vägvinnande för tidigare kunder. Du kommer att få stöd och hjälp från oss på alla möjliga plan och om du bara följer tidigare angivna rekommendationer så har du utmärkta möjligheter att stå på toppen av Aconcagua med oss.

 

Utrustning

Utrustning

Vi skickar dig en komplett utrustningslista till dig när du har bokat resan

P4110494

 

Kvalifikationer

Detta är en klätterexpedition, så låt dig inte luras av den låga graderingen på berget. Det är otekniskt, men med ett riktigt tufft väder då och då, med extrem kyla och väldigt starka vindar måste du ta klättringen på högsta allvar. Berget är 7000 meter och då du bär din egen utrustning så kommer det vara hårt och utmattande. Det är ett stort steg att gå från t  ex att ha bestigit Kilimanjaro till att bestiga Aconcagua.

Förbered dig på extrem värme i dalen, extrem kyla på Aconcagua i ett slags ökenlandskap. Det kräver att du är både fysiskt och mental förberedd innan du tar dig an denna fina utmaning.

Det är ett plus att ha tidigare erfarenhet av tidigare bergsbestigningar på snö med användning av stegjärn isyxa även om vi inte ser det som ett krav.

Antal dagar: 22
Pris från: 42 900 kr
Avresedatum
 • 2022-01-01 - 2022-01-23
Svårighetsgradering: 1C Läs mer om svårighetsgraderingar
Kundomdömen:
Jag kan bara säga positiva saker om hela arrangemanget, vilket ju naturligtvis är ett utmärkt betyg! Jag fick verkligen känslan av att Vallecitos var en bra grej för acklimatiseringen och dessutom är det skönt att vara i två olika miljöer då det blir så pass lång tid i bergen. Aconcagua Vision som sköter BC är klockrent, bara det att man får fritt WiFi är värt hur mycket som helst då man är borta hemifrån länge. Bra mat och mycket tillmötesgående var de också. Vår guide Pablo var verkligen precis så bra som ni sa innan resan. Han kan det här berget, toppade för 38:e gången nu med oss och han vet när han ska driva på och när han ska backa. Han känner ALLA och är en auktoritet bland guiderna, det märks. Tack för en välarrangerad upplevelse, ett arrangemang som började för ett år sedan i dagarna. Ni tar verkligen hand om era kunder och det lönar sig alltid.
Dennis
Läs fler kundomdömen

Intresseanmälan

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kundomdömen

Jag är naturligtvis väldigt nöjd över att jag lyckades ta mig till toppen och ner igen och har bara positiva vitsord kring hela resan. I synnerhet vill jag ge vår guide Pablo en riktigt stor eloge. Han var otroligt proffsig, trygg och kunnig och dessutom lyhörd för våra tankar och idéer och väldigt flexibel. På vårt förslag så komprimerade vi exempelvis programmet då vädret såg sämre ut längre fram vilket medförde ändringar och merarbete för Pablo men han löste det galant och tack vare detta så lyckades vi ta oss upp. Dessutom kände han allt och alla vilket gjorde att vår vistelse i baslägret blev väldigt bekvämt. Tycker också att upplägget med att först åka till Vallecitos var väldigt bra.
Petter
Allt klaffade till 100% på expedition Aconcagua. Acklimatiseringen i Vallecitos var lyckad och så otroligt vackert det är där. Bestigningen av Aconcagua var mycket bra organiserad. Adventure Lovers som arrangör ordnade allt på bästa sätt och jag ger högsta betyg. Jag vill lyfta fram våra guider, Umberto och Angel som har bästa kompetensen och ett ledarskap som var av högsta kvalitet. Den 18 januari fick jag förmånen att stå på toppen av Aconcagua. Ett stort tack till Adventure Lovers för en upplevelse som jag tar med mig resten av mitt liv!
Kenneth Lövgren
Funderar du på att boka? - ”You only live once”, eller vad ungdomen nu säger för tiden. Måste säga att det varit en helt fantastisk resa med Adventure Lovers till Aconcagua. Att dela upp resan med acklimatisering i Vallecitos är mycket bra. Efter lite huffande och puffande så kommer alla till Aconcagua väl förberedda för vad som komma skall. Dessutom får man se en lite mindre exploaterad del av Argentina. Våra guider var väldigt duktiga och erfarna. De anpassade sig väl till gruppen och vi fick mycket frihet - ville man ha högt tempo, eller ville man kanske ta det lugnare en dag så gjorde man det. Vädret har under dem senaste åren varit lite nyckfullt i området. Vilket vi fick erfara med spöregn de första 3 dagarna på acklimatiseringen. Men efter regn kommer ju solsken - och de va precis vad som hände. Vandringen in till Plaza de Mulas va som en ren och skär semester i shorts och joggingskor sol och värme. Och en hel del grus å damm klart. Alla 5 i vår grupp klarade sig upp till toppen på en riktigt fin toppdag den 18e januari, och vi kom oss alla även ned utan några större problem när det lovades vin och Argentinsk biff i base camp. Så som sagt, sitter du och funderar på om det är något för dej - Boka, och kom dej ut i närmsta backe och träna bums!
Daniel
Den lyckade bestigningen till toppen av Aconcagua var en ny nivå i mitt eget 'äventyrs CV' och att boka denna spännande utmaning via Adventure Lovers visade sig vara en fullträff! Vår ansvarige guide Pablo som själv gjorde sin 40:e toppbestigning av berget med vår grupp kunde inte, enligt mig, varit bättre! Mycket fokus på säkerhet och grundlig information om alla olika steg i bestigningen under och innan vandring. Pablos medarbetare, kockar samt Co-guider var också mycket professionella samt trevliga! Att använda sig av Vallecitos för acklimatiseringen i Vallecitos var riktigt lyckat. Omväxlande och kul att köra lite olika toppar innan Aconcagua. Micke samt medarbetare på Adventure Lovers är också mycket professionella och trevliga och gör det där 'lika extra' som kan behövas när det handlar om så pass viktiga resor och utmaningar som just Aconcagua. Återigen högsta betyg till Adventure Lovers! Lycka till med äventyren! Kram Ola Hörnelius
Ola Hörnelius
Bra och organiserat reseupplägg med en acklimatiseringsvecka i Vallecitos innan avfärden till Aconcagua. Guiderna var helt suveräna rakt igenom, gav intryck av kunskap och trygghet i allt som gjordes. Kommer absolut välja Adventure Lovers igen!
Henrik
Angel, guiden var guld värd, superhärlig och trevlig, gjorde vistelsen i Argentina generellt roligare och oerhört kompetent. Ännu viktigare var att han dels faktiskt brydde sig om att jag hamnade med en duktig guide i hans frånvaro efter att ordinarie dagar försvann och jag kunde fortsätta samt att han har sådana kontakter. Toppklass på er guide och kan inte tänka mig en bättre - skulle enbart kunna tänka mig att rekommendera att åka med honom via er. Runt klättringen i sig har det också varit förträffligt - att skräddarsy en resa för en person och med den flexibiliteten var toppen! Så har du kvar honom så är det kanon, går väl dessutom att göra andra resor med honom givet erfarenheten. Glad att jag fick göra Aconcagua under "vinterförhållanden" då det egentligen alltid varit målet och är nog betydligt roligare att klättra i stegjärn från basecamp som jag gjorde än att gå på sten hela vägen upp.. :) Så topp betyg till guide och Adventure Lovers!
George