Kontakta oss 031 - 51 57 77

Klättring - Adventure Lovers

Kyazo Ri teknisk klättring

Bergsklättring

Vi på Adventure Lovers arrangerar bergsklättringar av olika svårighetsgrad. Vi utövar för det mesta den form av klättring som kallas alpin klättring, det vill säga vi håller oftast till uppe på glaciärer innan vi når de toppar vi eftersträvar. Du kan välja mellan mängder av kombinationer som vi hjälper dig att utforma för att du ska få ut mesta möjliga av din äventyrsresa. Vi erbjuder alpin klättring av varierande grad på svårigheten, uthålligheten och om det krävs någon tidigare erfarenhet av detta. För att kunna delta fullt ut bör du ha god grundfysik då deltagande i våra klätterexpeditioner innebär klättring på hög höjd över klippor, is och snö, ibland med snabbt växlande väder.

Svårighetsgrad

Du väljer själv vilken svårighetsgrad du vill ha på din klättring. Om du inte klättrat alpint tidigare så är bergsklättringen till Island Peak eller Mera Peak i Nepal en bra början, För dig som har gedigen erfarenhet av klättring på hög höjd kan vi erbjuda en resa till Mount Everest från sydsidan 8850 möh, där du får tillfälle att bekänna färg. Det finns också goda möjligheter att diskutera fram en speciell klättring, ny led, klättrat berg eller någon speciell kombination som du inte hittar någon annanstans. Våra guider har gedigen utbildning och mycket stor erfarenhet så du har goda möjligheter att vi kan hjälpa dig.

För att ge dig en rak och ärlig bild av svårigheten på en bergsklättring så använder vi oss av en internationell skala för att du ska veta vad som exakt gäller, inga hemmasnickrade graderingar som inte kommer säga dig någonting om vad som faktiskt väntar.

Utbildning

Säkerheten är otroligt viktigt för oss på Adventure Lovers. Vi ser till att våra bergsguider har en gedigen utbildning och de flesta som guidar åt oss har även en lång erfarenhet av klättring på både höga- och svåra berg. Bergsguiderna innehar en UIAGM/IFMGA/NMA/NNMGA-licens eller liknande.

Med denna information till grund kan du känna dig trygg att boka en resa med oss. Hör av dig redan idag till oss så pratar vi igenom just dina önskningar och funderingar.

Välkommen att klättra med oss!