Kontakta oss 031 - 51 57 77

Om oss - Prisvinnande inom äventyrsresor

Om oss på Adventure Lovers

Klättra med adventurelovers.se

Vilka är Adventure Lovers

Adventure Lovers har bedrivit klätterexpeditioner och vandringar sedan 2008. Vi började smått i Nepal där det fanns en förälskelse i både folket och landet sedan långt tidigare än 2008. Vi har nu vuxit så pass under snart 13 år att vi som enda Nordiska arrangör erbjuder hela 7 Summits-serien. Det vill säga vi klättrar den högsta toppen på samtliga 7 kontinenter.

Vi har också möjligheten och erfarenheten att erbjuda dig en guide som följer med på vilket 8000-meters berg som helst. Självklart är förutsättningen att du har vad som krävs själv för en sådan utmaning.

Vi genomför också spännande höghöjdsvandringar på flera platser.

En viktig del hos oss är att vi utbildar dig som vill lära dig grunderna inom alpinklättring och även ge dig själv en större erfarenhet. Vi genomför också fortsättningskurser för dig som har en större utmaning i sikte där det krävs full förståelse för tekniker, sprickrädningar mm. Med rätt förutsättning har du en biljett att följa med oss på rätt resa.

Äventyr och upptäckter har alltid varit en stor och viktig del av mitt liv. Jag heter Michael Zettergren och jobbade innan jag grundade Adventure Lovers i finansbranschen och fick efter runt 20 år inom detta vad engelsmännen så vackert kallar ”change of heart”. Jag ville absolut testa något annat, livet är kort som alla vet och det gäller att göra det mesta av det på ett roligt och spännande sätt.

Att resa och vara nyfiken är två saker som har hjälpt mig på traven för Adventure Lovers. Möta nya kulturer och människor är en viktig del för mig.

Att få göra sina äventyr med allt från att hyra en bil och dra ut mot nya oupptäckta mål till att bara sätta sig på cykeln och packa picknick-ryggan med familjen och leta skattjakt med barnen är också underbara utflykter på sina speciella sätt.

Att öppna ögonen för så många som möjligt och visa att det finns så mycket mer än en solresa att få upptäcka på vår vackra och spännande planet är något jag brinner hårt för.

IMG_0294

Varför resa med Adventure Lovers

När du bokar med oss så vill vi att du ska känna dig absolut trygg.

Våra guider väljs ut för respektive resa och gör mest nytta efter svårighetsgrad och/eller höjd. De har med sig rejäla Första Hjälpen-kit. De har tillgång till satellittelefon där så behövs och de har alltid möjlighet att få fram en läkare om så krävs. Vi har med en syrgastub med mask på flera resor i medicinskt syfte.

Läs gärna recensioner vad tidigare kunder tycker om oss:

Från webbsidan

Från Facebook

Självklart har vi uppdaterade resegarantier hos Kammarkollegiet.

IMG_0145 - version 2

Vår ryggrad är våra professionella guider

Den stora stöttepelaren i företaget är alla välutbildade guider som vi jobbar med. Alla bergsguider har en UIAGM-licens eller liknande och våra trekking-guider har också en guideutbildning eller så är de väldigt erfarna och självlärda i sin hemmaterräng. I Nepal har så gott som alla våra bergsguider varit uppe på ett 8000-metersberg och i många fall är det Everest minst 1 gång. För övriga länder och världsdelar så har de alla sina licenser och de har jobbat länge och har lärt sig att tolka berg och väder på ett fantastiskt sätt. De har också utbildning i sjukvård och är duktiga på att bedöma t ex höghöjdssjuka.

Säkerhetstänkande och värdegrunder

Det viktigaste när man arrangerar resor på hög höjd är säkerheten. Vi sätter ett otroligt stort värde i att att alla som vill boka en resa med oss redan inledningsvis förstår vad som krävs av dem. Vi går igenom hur aktiva våra kunder är, vilken slags träning som krävs för att klara ett visst resmål och den tidigare erfarenhet som krävs på vissa bergsbestigningar. Vi är hårda på att inte ta med dem som vi inte tycker besitter den kunskap som krävs på en del berg. Det kan vissa finna orättvist, men i slutändan så handlar allt om kunden som vi ska ansvara för och säkerheten så långt det är möjligt. Det handlar inte bara om dig som bokar utan alla de klätterkamrater som är med på samma resa. Det är viktigt att ni vet att det krävt en viss erfarenhet på respektive berg du bokar upp på.

Acklimatiseringstempo, förberedande träningar och praktisk träning och genomgång nere på varje resmål innan vi börjar klättra är några av våra värdegrunder.

Vi är väl medvetna om att vi på flera resor använder någon eller några dagar extra än vad andra arrangörer gör. Svaret på varför är lika enkelt som självklart för oss. En bättre acklimatisering är lika med större framgång till att nå toppen. Vi anpassar oss alla olika till höjden och vi på Adventure Lovers vill inget hellre än att hela gruppen når toppen och att alla mår prima däruppe.

Outdoor Award

Utnämningar

Vi har blivit nominerade för ”Bästa Outdoor-produkt” på Vildmarksmässan. Vi har även blivit utnämnda till ”Årets Äventyrsresa” 2013 och 2014 av världens största äventyrstidning, Outside Magazine. Det ger dig en trygghet när du väljer att resa med oss. Vi vill väldigt gärna ge dig bästa valuta för pengarna och det tycker vi att vi vågar säga att vi har gjort så här långt med dessa stolta utnämningar i ryggen.

Framtiden

Vår röda tråd kommer alltid att vara äventyrsinriktade resor, men det är ju så att ett äventyr behöver varken vara farligt eller extremt fysiskt och mentalt utmanande för att få kallas äventyr. Att till exempel vandra den klassiska Inkaleden och komma ut vid solporten och se det magiska Machu Picchu är sannerligen ett äventyr av högsta rang.

Det tillkommer ständigt nya resor till vårt utbud och är det en speciell utmaning du önskar så hör av dig till oss så tittar vi på möjligheterna till att genomföra resan.

Vi ses på ett äventyr i framtiden!