Kontakta oss 031 - 51 57 77

Annapurna Circuit

Annapurna Circuit Trek

Det här är en klassiker och räknas till de vandringar som ligger i topp runt om i världen i popularitet.  Du kommer att uppleva en härlig blandning av enastående utsiktsplatser, floder, en mycket rik flora/fauna och självklart massvis med snöklädda berg i denna vackra del av Himalaya.

Både subtropiska skogar och höga pass

Denna hänförande vandringsresa till Annapurna bjuder på en perfekt höghöjdsvandring till dig som även vill få se mer av ett fantastiskt växt och djurliv, men även uppleva subtropiska skogar.

Du kommer att vandra genom världens djupaste bergsklyfta, med 8000-meters bergen Annapurna och Dhaulagiri på varsin sida om oss. Annapurna Circuit Trek är en svårslagen kombination av alpin vandring och upplevelser i subtropiska skogar som tar dig till en högsta höjd  på modiga 5416 meter när du korsar Thorung la-passet. Fantastisk utsikt utlovas.

Trekken är en så kallad tehus-vandring där du sover i tehus i byarna vi passerar längs din väg. Du kommer att träffa både hinduer och buddister på din vandring vilket ökar mångfalden.

Trekken är tillräckligt krävande för att möta den vane vandrarens krav, men den är inte tuffare än att den också är en utmärkt introduktion till Himalaya för nybörjaren.

Svårighetsgrad: T1. Läs mer om graderingssystem.

Annapurna Circuit, detaljerat program.

Det här är en klassisk vandring och räknas till en av de mer populära i världen. Du kommer att uppleva en härlig blandning av enastående utsiktsplatser, floder, en mycket rik flora/fauna och självklart massvis med snöklädda berg i denna vackra del av Himalaya.

Du kommer att vandra igenom fyra regioner under vandringen, Lamjung, Manang, Mustang och Myagdi. Lamjung och Myagdi är på lägre höjder och domineras av hindu, belägna i härligt gränskande suptropiska dalar med vackra byar som använder sig av terassjordbruk. Manang och Mustang finns på högre höjder och domineras av Tibetanska buddister. Folket i Manang härstammar från Gurung och inte Tibet. De är stolta över sitt unika folkslag och de blandar låglandets levnadsstil med höglandsstilen som Tibetanerna lever under. Mustang är ett av de sista ställena i världen som fortfarande lever under den forntida Bon Po-religionen. Håll ögonen lite extra öppna då du når byar som Thini och Lupra i närheten av Jomsom och Nargong i närheten av Kobang.

Du når 5380 meter när du vandrar över Thorung-passet. Under vandringen kommer du att få se giganter som Annapurna, Manaslu och Dhaulagiri

Stupor med Buddhas vakande ögon i varje väderstreck. Hit vallfärdar pilgrimmer från hela det buddhistiska Himalaya. Du vandrar genom världens största bergsklyfta under turen.

Notera att vi försöker följa vårt program för din vandring i största möjliga mån, men ibland styr vädrets makter våra schemalagda dagar och vi får helt enkelt anpassa oss till moders jords vilja.

Dag 1 – Avresa från Sverige (Stockholm eller Göteborg)

KatmanduDag 2 – Ankomst till Katmandu, 1340 möh

Vi hämtar dig på flygplatsen och kör dig till hotellet. En av våra guider möter dig på hotellet och ser till att du har vad du behöver. De kommer att visa dig staden och framför allt Thamel, denna smältdegel med myllrande affärsliv och restauranger och barer i varje gathörn. Ett härligt inslag i en helt annan kultur än vad vi är vana vid hemma i Europa.

Dag 3 – I Katmandu

boudhanath

Upptäck Katmandus kultur tillsammans med oss. Efter frukost tar vi dig på en halvdags sightseeing där du får se kultur och religion på närmare håll. Vi varierar en del vad vi åker och tittar på då vi bara har tid fram till lunch, som vi brukar äta tillsammans i Thamel.

Du kan också välja att se mer kultur när du kommer tillbaka till Katmandu från din vandring i bergen. Bland det bästa att se är t ex Swayambhunath eller the Monkey temple som det oftare kallas. Fin utsikt över Katmandu och du kommer att få se små vita stupor, apor i träden och munkar lite överallt. Ett annat sevärt mål är Boudhanath Stupa som är en av världens största stupor,

För att få en inblick i det hinduiska livet så besöker du Pashupatinath och dess heliga tempel. Detta ligger beläget på flodbankarna till den heliga floden Bagmati. Här finns mediterande hinduer, likbränningsplatser och apor som kilar mellan husen.

På eftermiddagen efter lunch finns det tid för shopping. Du kanske behöver komplettera din utrustning med någonting från alla de billiga affärerna i Thamel. På kvällen blir det sista chansen för en god hamburgare, pizza eller något annat gott som passar dig på något trevligt ställe innan det bär av morgonen där på till ditt riktiga äventyr.

Dag 4 -  Bil/Bussfärd till Besisahar (760m)

Du startar tidigt i Katmandu för att komma fram tidig eftermiddag till vårt mål för dagen. Färden tar ca 6-7 timmar innan du är framme i Besisahar, där du stannar över natten i tehus.

AnnapurnaDag 5 -  Trek till Bahun Danda (1310m)

Nu börjar äntligen din vandring runt Annapurna-regionen och du börjar med att gå huvudgatan norrut. Härifrån viker du sedan av ner till höger och tr dig mot strandbanken av floden Marsyandi.

Vid Kudi Khola korsar du floden och går in i Khudi. Vandring mot Bhule Bhule och vidare norrut. Du når så småningom fram till dagens slutdestination Bahun Danda. (5h)

 

Dag 6 – Trek till Chamje (1430m)

Vandringen idag är lätt och du börjar med att vandra nedåt mot Syange. Efter någon timmes vandring så ser du ett stort vattenfall. En hängbro sträcker sig äver Marsyandifloden och byn Syange. Syange ligger vackert beläget och stigen går in i en bergsklyfta. Du fortsätter mot Jagat som nås efter ytterligare ca 1 1/2h. Det går uppåt mot slutmålet och du kommer att se ännu ett stort vattenfall och några minuter senare når du Chamje där du övernattar. (3,15h)

Dag 7 – Trek till Dharapani (1860m)Annapurna

Vandringen går längs floden och senare genom bambuskogar innan du når Dharapani så korsar du både korn- och potatisåkrar (6h).

 

 

 

 

AnnapurnaDag 8 – Trek till Chame (2670m)

Tät skog startar dagens vandring innan du kommer fram till byn Temang. Stigen fortsätter vidare in i detta underbara landskap med floder, vackra skogar och små pittoreska byar. Efter ca 3h kommer du att se porten in mot Kyupar, på motsatta sidan i Naur Khola-dalen finns en forntida handelsrutt som användes i handeln med Tibet. Denna går via Luqula Banyan-passet på hela 6260 meter. Härifrån har du endast 15 minuters vandring kvar från Kyupar in till byn Chame. Vackra vyer över Lamjung Himal (6983m), Annapurna II (7937m) och Manaslu (8156m) utlovas. Denna by har också huvudkontoret för Manangdistriktet och du hittar butiker, apotek och även doktor. Det finns även en Gompa precis söder om byn. (3,30h)

Dag 9 – Trek till Pisang (3260m)

Du börjar dagen med att snurra på bönehjulen precis utanför byn på väg mot Pisang som är dagens destination. Bönehjulen återkommer på många ställen under vandringen när du nu är inne på Buddistiskt område, Du kommer efter ca 2 timmars vandring se berget Oble Dome, detta är signifikant för Buddhister och Bon Po-ritualerna som dyrkas av Gurungfolket. då de tror att de dödas själ klättrar uppför väggen till Oble Dome i deras resa inför vilan i Tibet.

Du vandrar brant upp mot Pisang och din guide avgör om ni ska stanna i lägre eller högre Pisang. Det högre är 250 höjdmeter ovanför och tar ca 25 minuter ytterligare att ta sig upp till. (4-4,30h)

Dag 10 – Trek till Manang (3600m)

Dagen börjar nedför och du ska återigen korsa floden och gå västerut. Du ser byn Gyaru högt upp på höger dalsida. Du passerar byn Sabche och byn Gnarwahl kan ses uppe på höger dalsida. I Hongde finns ett stort imponerande bönehjul, det sägs att de byggde det extra stort för att beskydda de som flyger ut och in till Hongdes flygplats.

Efter ca tre och en halvtimmes vandring kan du se Manang på avstånd. På vägen in till Manang så bör du göra ett besök till Braka Gompa som är en av de äldsta och mest intressanta klosterna i regionen. Laman kommer att visa dig runt om du gör ett besök. Öppettider brukar vara från 7.00-10.00 och 13.00-17.00. Vänligen lämna en liten donation som visad vördnad och tack för rundvandringen. Manang har fått ett rykte om sig att vara lite kosmopoliskt och sofistikerat. Det bor runt 5500 personer i staden och den har givit sitt namn till hela regionen. Det brukar vara ett utmärkt tillfälle för härlig varm dusch och en jakburgare innan det är dags för en god natts sömn. (4,30h) 

Dag 11 - Vildag i Manang

Vi tar en acklimatiseringsdag här och njuter av omgivningarna. Du kan gå på en kortare trek eller bara strosa i stan. Detta gör kroppen gott för resten av resan.

Dag 12 – Trek till Yak Kharka (4018m)

Du kommer att se vägvisare mot Thorung La-passet som vi ska ta oss över om några dagar. Efter 30 minuter når du Tengi, där du har en magnifik utsikt över Manangdalen. Längre fram på stigen när du vandrar nordost kommer du att få en fin utsikt över bergen Chullu East och Chullu West. Du når Yak Kharka och på kvällen kommer du att känna av kylan betydligt mer än tidigare. Det är väldigt mysigt att samlas runt kaminen i tehuset, dricka te och prata med andra trekkers i rummet. Innan du går in i värmen för dagen så måste du titta på Annapurna III och Gangapurna precis till höger. I bakgrunden kan du också skymta Annapurna II och IV. (3,30-4h)

Dag 13 – Trek till Thorung Phedi (4450m)

Det är en kort dag idag men du vinner mycket höjd. Kort in på vandringen ser du stora betesmarker för jakar och har du inte haft chansen att titta på dem förrut så har du en bra möjlighet här. Tittar du rakt fram i dalen så ser du var Thorung la går upp och över till Muktinath. Du vandrar nu med dessa vackra bergsgiganter runt om dig och det känns som en sagovärld. (2,30-3h) 

AnnapurnaDag 14 – Trek till Muktinath (3800m) över Thorung La-passet (5416m)

Du kommer att göra en tidig start idag för att slippa de kraftiga vindar som kan råda uppe på passet. De börjar normalt runt 11.00-12.00. Efter cirka 2 timmars trek hittar du ett litet tehus vid foten av nästa bestigning. Här kan du ta en kopp te eller varm citrondryck innan du ger dig på nästa utmaning.

Du har nu ungefär 2 timmar upp till toppen av passet som mäter 5380m. Här har du vidunderlig utsikt och det finns gott om tid för fotografering, kanske en chokladbit och dricka. Det bär nu nedför på en lång sicksackande stig. Du kommer att se en annan av världens bergsgiganter här, Dhaulagiri som mäter 8167 meter. Du kommer efter ca 7 timmar ner till Muktinath där du får en välbehövlig vila efter dagens strapats. Här hittar du Muktinathtemplet (7-10h).

Dag 15 – Muktinath till Tatopani (1189m)

Vi tar bil denna sträcka då det har blivit otroligt dammigt på denna sträcka.

Dag 16 – Trek till Ghorepani (2874m)Annapurna

Som du ser så ska du upp en ordentlig bit idag, du är nu fullt acklimatiserad och har även fått nya krafter efter dina bad i källorna så passa på att njuta av dagen. Efter ca 50 minuters vandring och ca 300 meters kraftig stigning kommer du upp på en plattform. Vacker utsikt över Ghar Koladalen mot Ghorepani. Vid Phalante som dyker upp efter ca 4,30h så finns det en myt om Thakalifolket. De fyra stamfäderna till Thakali vände här tillbaka nedåt då de inte kunde hitta vägen upp till Ghorepanipasset.

När du når Chitre har du 600 höjdmeter genom vackra rhododendronskogar. Du når byn Ghorepani för en skön vila. Här finns en av turens bästa och vackraste utsikter i form av Poon Hill som du säkert har hört talas om. Här finner du en mycket berömd och magnifik soluppgång, så ställ väckarklockan morgon därpå för sagolika fotografier. Dhaulagiri tillsammans med solen som går upp är något du alltid kommer att minnas från denna plats. (7-9h)

Poon HillDag 17 – Trek till Poon Hill (3210m) och vidare till Tikhedhunga (1577m)

Vi ställer klockan extra tidigt idag då vi vill upp och titta på den fantastiska soluppgången vid Poon Hill. Vi vandrar i 1 1/2h upp till Poon Hill. Du kommer också att få en panoramavy över Annapurnakedjan med Dhaulagiri inräknat. Efter att du har fått dina sinnen uppfyllda av den vackra vy så är det dags för frukost nere i Ghorepani. Vi vandrar sedan vidare mot Tikedhunga (4-5h)

Dag 18 – Trek till Nayapul (1070m), bil/bussfärd till Pokhara (827m)

Pokhara

Det är sista dagen på din trek och vi ska ta oss ner till slutmålet som är Nayapul. Härifrån så tar vi bil eller buss ner till Pokhara. Pokhara är en mycket vacker liten stad som ligger belägen vid en sjö.

Här kan du ägna dig åt att bara strosa i stan och gå på kaféer eller om du är mer äventyrlig så kan du göra ett skärmflyg från ett närbeläget berg eller hyra båt och ge dig ut på sjön. Många säger att tycker du om Katmandu så älskar du Pokhara, mycket nöje här. (Trek 3h, bil/buss 1 1/2h)

Dag 19 – Flyg från Pokhara till Katmandu

Efter frukost så bär det av till flygplatsen för ditt flyg till Katmandu. Du får vackra vyer från planet över bergen du precis besökt. Från Katmandus flygplats skjutsar vi dig till hotellet. Du har eftermiddagen och kvällen till shopping och/eller sightseeing med det du inte hann med att upptäcka innan vi åkte upp till Manaslu. På kvällen hittar vi en mysig och trevlig restaurang där vi intar vår middag och kommer att reflektera över våra veckor uppe i bergen.


Dag 20 – I Katmandu

För dig som vill fortsätta att upptäcka Katmandus myllrande liv och rörelse ställer klockan för en tidig frukost och sen iväg ut till utflyktsmål eller Thamel. 

Dag 21 – Avresa hem

Det är tyvärr dags att ta farväl till Nepal för den här gången, men du kommer att ha en skön återförening med nära och kära och massvis att berätta, visa bilder och kanske även några filmer. Välkommen tillbaka!

OBS! : Om du skulle vilja stanna några dagar längre i Nepal, kan vi erbjuda dig en mängd trevliga aktiviteter. Däribland; resa till Bhaktapur. Du kan också åka till Fort Hotell i Nagarkot. Du kan åka söderut och besöka djungeln i Chitwan. Vill du ha mer äventyr så kan vi ordna mountainbiking i Katmandudalen eller forspaddling i någon av floderna i närheten. Det finns mycket spännande att göra och det är endast du som bestämmer gränserna. Låt oss veta.

 

 

Pris från: 32 290 kr

Inkluderat i resan

- Alla transfers i Nepal, till och från flygplatsen.

- Halvdags sightseeing i Katmandu inklusive transport till och från hotellet. (Entréavgifter tillkommer)

- Välkomstmiddag.

- Flyg tur och retur Pokhara.

- Hotellnätter i Katmandu. Fyra nätter på hotell. Rummen delas två och två.

- All övernattning under vandringen, rum delas två och två.

- Samtliga måltider under vandringen.

- Guider, kockar, sherpas och bärare.

- Samtliga vandringstillstånd.

- Officiell avgift till Nepalesiska staten.

- Avslutning på ett enastående hotell.

Ej inkluderat i resan

- Flyg Stockholm/Göteborg-Katmandu tur och retur.

- Måltider i Katmandu och Pokhara.

- Tillägg för boende i singelrum.

- Dryck (exempelvis mineralvatten, läsk och öl) under vistelsen.

- Personlig utrustning.

- Visum (kostnad för vistelse i Nepal, USD 40 för 30 dagar).

- Helikoptertransport vid händelse av olycka eller sjukdom (se Försäkring).

- Dricks till personal, guider och bärare.

Everest Circuit

Väder i Nepal

Nepal har ett monsunklimat med två säsonger.

Monsunen ligger normalt från början av juni till slutet av september. Den torra säsongen är från oktober till början av juni.

Det lämpar sig bäst för trekking och klättring under mars-maj under vårsäsongen och från oktober till slutet av november under höstsäsongen.

Våren bjuder på varmare dagar, med oftast klara vackra förmiddagar, där eftermiddagen ofta kan ge moln och ibland även regn. Denna period är särskilt för dig som även tycker om att se blomstrande dalar med enorma rhododendronskogar och andra vildblommor. Det kan bli varmt och dammigt på en del treks från början av maj och framåt. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 10 C.

Höstsäsongen som börjar i slutet av september fram till slutet av november bjuder på klara vackra dagar ofta till seneftermiddag. Monsunen är över och luften är frisk och kristallklar. Skogarna står i vacker grönska och hösten har oftast flest besökare uppe i Himalaya. Det är många fina och spännande festivaler under hösten. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 10-15 C.

Vintersäsongen är från december till februari och är för många besökare lite för kall för att vara njutbar i Himalaya. Klara vackra dagar men kallt som sagt. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 20-30 C.

Nepalesisk mat

Nepalesisk mat 

Det Nepalesiska köket är influerat av det Indiska vilket inte är särskilt konstigt då Indien är lite som ett storebrorsland för Nepal.

Ris är en viktigt del i köket tillsammans med en mängd kryddor vilket gör rätterna mycket goda och smakrika. Nationalrätten kallas Dal Bhat och är en risrätt (Bhat) med en kryddig linssoppa till (Dal) som varje tehus har sitt speciella recept på hur de vill tillaga. I Katmandu hittar du all möjlig slags mat med västerländsk inspiration så som pizzerior och rena steakhouses mm men också mat från andra delar av Asien så som Thailändsk mat.

I bergen är mycket av maten kolhydratrik för att ge kraft till kroppen i den tunna luften. Allt tillagas färskt från tehusens trädgårdar och att en måltid ibland kan ta lite tid innan du har den framför dig är väl värt att vänta på då alla råvaror är tagna från trädgårdslandet. För dig som gillar kött så är Jak specialiteten och det går fint att äta kött upp till Namche Bazaar, men efter det är det tillrådigt att hålla dig till de vegetariska rätterna då köttet ofta färdas på bärarnas ryggar eller på jakar och är då många gångar exponerat direkt i solen, vilket självklart ökar risken för att köttet blir dåligt.

För dig med allergier och eller laktosbesvär så meddela oss om detta innan avresa så ser vi till att du får den mat du vill ha.

För dig som är med på våra expeditioner så har vi tillgång till våra egna kockar, de är mycket skickliga och du kommer högst sannolikt att älska denna mat. Här kan du gärna äta en jakburgare till middag på 5300 meter för de vet exakt hur kött ska fraktas och skyddas.

Utrustning                                                                                                                                                                        

Utrustningslista 

Vi skickar dig en komplett utrustningslista efter din bokning.

Vandring

Kvalifikationer

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av vandring för att klara av denna trek. Däremot är det viktigt att du tränar hemma som en förberedelse för trekken. En utmärkt träning är att ta på din ryggsäck och gå ut och gå i naturen. Gärna i bra backar då du tränar upp muskulaturen i de delar av kroppen som krävs för vandringen. Du bör räkna med 4-6 timmars vandring de flesta dagar och vissa dagar blir det 6-8 timmars vandring. Vi rekommenderar att du använder gångstavar under trekken så använd gärna gångstavar även under träningen.

Antal dagar: 21
Pris från: 32 290 kr
Svårighetsgrad:
Medel lätt
Avresedatum
  • 2024-10-11 - 2024-10-31
  • 2025-03-14 - 2025-04-03
  • 2025-10-10 - 2025-10-30
  • 2026-03-13 - 2026-04-02
Svårighetsgradering: T1 Läs mer om svårighetsgraderingar
Kundomdömen:
Annapurna Circuit bjuder på fantastiska vyer och en oerhörd variation. Människorna är underbart snälla och hjälpsamma. Att vandra med Adventure Lovers är enkelt och bekvämt utan att för den delen sakna utmaningar. Passa på att gå på höghöjdsmötet som Himalayan Rescue Association håller i Manang. Missa heller inte bion i Manang, ett äventyr bara i sig! Trekkens längd är väl anpassad och det är skönt att kunna ta en aklimatiseringsdag om man behöver. Jag hoppas att jag får möjlighet att återvända…kanske till våren, och då få se rhododendronträdens blommor.
Sissel
Läs fler kundomdömen

Intresseanmälan

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kundomdömen