Kontakta oss 031 - 51 57 77

Island Peak – klättring

Island Peak, 6189 m

Ett av de absolut mest populära bergen att starta med som en introduktion till dig som vill prova alpin klättring i Himalaya. Våra bergsguider är alla otroligt erfarna och de flesta av dem har 8000-meters bestigningar där ibland ofta Mount Everest. Svensk guide vid minst 6 deltagare.

Den globala uppvärmningen smälter glaciärerna och Island Peak är ett av bergen som känner av det. Det har gjort insteget lite mer besvärligt. Det kräver att du har en del koll på din klippklättring också. Inget riktigt besvärligt men med sträng kyl och 6000 meter så är det parametrar du måste betänka.

Detta kommer också bero på om det hur kommit mycket snö i monsunen så hösten kommer möjligt att vara mer fördelaktigt än våren, men svårt att veta självklart.

Mot Everest för acklimatisering

Denna klätterexpedition är en populär upplevelseresa som startar med acklimatiseringsvandring (trek) upp till Mount Everest Base Camp och Kala Pathar då vi gör sällskap med trekking-gruppen som går till Everest Base Camp. EBC är en klassiker som ingen vill missa och att dagen därpå gå upp på Kala Pathar som brukar bjuda på en magisk soluppgång bakom Everest topp.

Island Peak Base Camp med träning

Vi går senare genom Chukkung och fram till Island Peak Base Camp eller Imja Tse som man säger i Nepal. Vi stannar i Chukkung/Island Peak Base Camp i någon dag för att samla kraft och träna och klättertekniker.

Mot toppen

Vi tar en tidig start och brukar komma iväg runt 01.00 på morgonen. Via skenet från våra pannlampor tar vi oss först uppför backen som leder upp mot klipporna som tar oss vidare till Imja Tse-glaciären. Första delen av backen går på små serpentinvägar och när vi når klipporna så blir det lite scrambling (lätt, grad 1) och något brantare vandring upp mot glaciären. Glaciärkanten brukar kallas crampon point, för här stannar vi för att ta på våra stegjärn, tar fram våra ixyxor, dricker en del och stoppar i oss energi innan vi beger oss uppåt mot toppen, via några enklare sektioner, en spännande vägg och en mer exponerad kam innan vi når toppen för firande och fotografering och filmande. Vi gör en del roliga repelleringar på vägen ned mot klipporna för att ta oss vidare hela vägen ned mot Base Camp där god dryck och en härlig lunch står och väntar på dig.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av alpinklättring för att klara av att bestiga Island Peak, det är dock ett plus. Reser du på våren kan det vara mer klippa blottad beroende på hur det har snöat på vintern, se nedan.

OBS: Island Peak har fått förändringar på grund av den globala uppvärmningen och mer klippa är blottat vilket gör att det blir lite klippklättring. Självklart säkrat.

Detta är framför allt på våren då hösten fortfarande har bra med snö efter monsunen och då är det fortsatt alpin stil hela vägen.

Du bör vara i god fysisk form för att få ut så mycket som möjligt av din upplevelseresa till Nepalesiska Himalaya.

Chansen att få uppleva Everest Base Camp och efter det delta i din egen expedition är en perfekt kombination. Vi kommer att få fina vyer över Lhotse och Ama Dablam med flera från toppen av Island Peak.

Program

Island Peak är troligen ett av de mest besökta bergen i Nepal för alpinklättring. Berget ger dig en härlig blandning av scrambling på sten med klättring på snö och is. De stora utmaningarna på Island Peak som är av något ite mer teknisk klättring är först vad vi kallar väggen, en vägg med en is- och snövägg som reser sig upp framför dig. När du kommit över här så har du en exponerad kam som du följer upp till toppen. Vacker utsikt utlovas runt om dig och du kommer att känna dig mäkta solt över att ha klarat av en riktig klassisk bergstopp i Himalaya. När vi klättrat ned så följer vi i samma spår som vår anmarsch, Khumbudalen med bland annat det vibrerande Namche Bazaar på vägen hem.                                                                                                         

Till allt detta har du en sagolik natur, där det nog är omöjligt att få med sig hem en dåligt fotograferad bild, en spännande kultur, ett otroligt varmt och välkomnande folk. Expeditionen är på 23 dagar.

Notera att vi försöker följa vårt program för din vandring/klättring i största möjliga mån, men ibland styr vädrets makter våra schemalagda dagar och vi får helt enkelt anpassa oss till moders jords vilja.

OBS: Om programmet ändras på ett sådant sätt att det blir färre tältnätter än inplanerat och fler tehus- och/eller hotellnätter tillkommer det kostnader för övernattningar samt eventuell beställd mat och dryck.

Dag 1 – Avresa från Sverige (Stockholm eller Göteborg)

KatmanduDag 2 – Ankomst till Katmandu, (1340 m)

Vi hämtar dig på flygplatsen och kör dig till ditt hotell. En av våra guider möter dig på hotellet och ser till att du har vad du behöver. De kommer att visa dig staden och framför allt Thamel, denna smältdegel med myllrande affärsliv och restauranger och barer i varje gathörn. Ett härligt inslag i en helt annan kultur än vad vi är vana vid hemma i Europa.

 

Dag 3 – I Katmanduboudhanath

Upptäck Katmandus kultur tillsammans med oss. Efter frukost tar vi dig på en halvdag sightseeing där får se kultur och religion på närmre håll. Vi varierar en del vad vi åker och tittar på då vi bara har fram till lunch som vi brukar äta tillsammans i Thamel. Du kan också välja att se mer kultur när du kommer tillbaka till Katmandu från din vandring i bergen. Bland det bästa att se tillhör Swayambhunath eller the monkey temple som det oftare kallas, säkert om inte annat på grund av uttalet. Du får härifrån en otrolig utsikt over Katmandu och du kommer att få se små vita stupor, apor i träden och munkar lite överallt. Ett annat sevärt mål är Boudhanath Stupa som är en av världens största stupor med Buddhas vakande ögon i varje väderstreck. Hit vallfärdar Pilgrimmer från hela det buddhistiska Himalaya. För att få en inblick i det Hinduiska livet så besöker du Pashupatinath och dess heliga tempel. Detta ligger beläget på flodbankarna till den heliga floden Bagmati. Här finns mediterande hinduer, likbränningsplatser och apor som kilar mellan husen.

På eftermiddagen efter lunch finns det tid för shopping. Du kanske behöver komplettera din utrustning med någonting från alla de billiga affärerna i Thamel.  På kvällen blir det sista chansen för en god hamburgare eller pizza för ett tag på något trevligt ställe innan det bär av morgonen där på till ditt riktiga äventyr.

LuklaDag 4 – Flyg till Lukla (2800m) och trek till Phakding (2650m)

Vi flyger upp till den lilla bergsbyn Lukla där du kommer att starta din trek. Vi träffar våra bärare och annan personal som kommer att vara med dig på din trek till Gokyosjöarna och Everest Base Camp. Vi vandrar norrut och följer Dudh Kosi (mjölkfloden), stigen tar oss nedåt från platån som det lilla Lukla är uppbyggt på och in i skogsdalen via små pitoreska byar. Vi tillbringar första natten i den lilla byn Phakding (2650m). (3 h)

 

Dag 5 – Trek till Namche Bazaar (3440m)

Namche Bazaar

Vi ska idag vandra upp till sherpabyn Namche, du kommer att vinna många höjdmeter på vägen upp till Namche. Utsikten på vägen är magnifik och har du tur och vädret är klart så finns det ett litet titthål på ett ställe för att se Mount Everests skönhet som en första aptitretare. I Namche som är en vibrerande liten stad har du många tehus, internetbutiker, skön shopping med bl a suveränt sköna stickade jakullsmössor. (5-7h)

Dag 6 – Acklimatiseringsdag runt Namche med utflykter

Idag är det vildag för din kropp ska hinna med att anspassa sig till den höga höjden på bästa sätt. En vildag i namche innebär dock inte ryggläge om du verkligen inte känner att du måste vila ordentligt. Vi använder dagen till att gå upp till en trevlig utkiksplats som heter Everest View Hotel där vi tar en kopp te och njuter av utsikten av Everest, Lhotse och Ama Dablam bland annat. Vi går sedan vidare till den trevliga byn Khumjung där vi går bort till klostret och du kan bland annat få se den ända återstående skalpen av en Yeti eller snömannen som vi kallar honom i Sverige. Vi tar en lunch här och går även bort till Hillary School och tittar. Edmund Hillary som är hjälteförklarad i Nepal inte bara för sin bedrift att som förste man tillsammans med Tenzing Norgay bestiga världens högsta berg utan kanske snarare för all den hjälp han har gett Nepal i form av skolor och sjukhus, han var också med och bidrog till att Lukla flygstrip blev vad den är idag. Vi går sedan ned till Namche igen för en ledig skön eftermiddag och sen middag på vårt tehus. (3-4h)

 

TrekkingbackeDag 7 – Trek till Tengboche (3860m)

Dagen börjar med en skön trek på lätt underlag när vi går längs ena dalsidan med Dudh Kosi rinnande långt därnere under oss. Vi vandrar nedåt till vår når den lilla bron som korsar floden och kommer fram till vårt lunchställe. Under eftermiddagen går vi i vackra rhododendronskogar när vi kämpar oss uppför backen som leder till det vackra Tengboche. Tengboche räknas som helig plats och det finns ett stort munkkloster som du mer än gärna får besöka. Det brukar starta en ceremoni på eftermiddagen som hålls av munkarna i klostret. Här är även en härlig utsikt över Everest med flera. (4-6h)

Dag 8 - Trek till Pangboche (3950m)

Du lämnar Tengboche, vandrar genom vackra Rhododendronskogarna ner mot Deboche och vidare mot Pangboche på 3950 meter. Pangboche är en klassisk by där många av de mest kända klättrarna är födda och uppväxta. Denna dag är kort och enkel. (3h)

Dag 9 - Ama Dablam BC (4600m)

Det blir en lång dag men fantastiskt givande då du beger dig upp mot fantastiska Ama Dablam Base Camp, det berg som av många vara kanske det vackraste har självklart även ett vackert gräsbeklätt BC. Guiden kommer att berätta om berget och beskriva denna klättring som mycket väl kan vara något för dig i framtiden. Du vandrar sen ner mot trevliga Pangboche där vi spenderar natten. (6-8h)

 

 

 

 

Dag 10 – Trek till Dingboche (4360m)

Du har en kort dag upp till Dingboche, en by där folk äger jakar och odlar en hel del för att försörja sig. (3h)

Dag 11 – Acklimatiseringsdag runt Dingboche

Vi tar en vildag igen för att du ska få bästa möjliga chans till återhämtning. För att din kropp ska kunna bygga nya röda blodkroppar och på så sätt anpassa sig till höjden ännu bättre så gör vi en vandring uppåt på ett berg i ca 400-500 höjdmeter. Vi går sedan tillbaka till byn och äter lunch. Eftermiddagen får du slappa och läsa böcker, prata med andra vandrare eller vad du uppskattar bäst en lat eftermiddag. (3-4h)

LobucheDag 12 - Trek till Lobuche (4930m)

Denna morgon börjar vår vandring på härliga breda gräsängar och du får en lätt vandring fram till lunch. Med energidepåerna påfyllda börjar en kraftiga stigning upp mot byn Lobuche. Vi passerar Tukla efter vi passerat floden där vi kan ta en lunch. När vi kommit uppför den första stigningen så kommer vi till en minnesplats för förolyckade klättrare i Himalaya. Det är en lugn och fin plats där det har rests minnesstenar på många ställen. Vi går härifrån i lugn takt mot Lobuche där vi slår läger för kvällen. Det har byggts en hel del nytt här sista åren och tehusen har blivit riktigt trevliga. (3-4h)

Dag 13 - Trek till Gorakshep och vidare till Mount Everest Base Camp (5380m)E Base Camp

Vi går mot den sista utposten innan Base Camp, en by vid namn Gorak Shep. Stigen sträcker sig fram på dalsidan upp till Gorakshep på 5180m, detta tar ca 3 hrs. Vi fortsätter efter lunch på morän och lite knixigare stig upp till Everest Base Camp. Gör du din Everestvandring på våren så kommer du få chansen att prata med de personer som ska göra ett försök att klättra Everest. Vi brukar alltid ha någon eller några expeditioner som vi känner här. Då finns det tid för te och klättringssnack. Vi går sen tillbaka till Gorakshep där du äter middag och sover (6-8h).

 

Pumori igen...Dag 14 – Trek upp på Kala Pathar (5545m) och sen till Dingboche (4360m)

Att ta sig upp på Kala Pathar kan upplevas jobbigt och det tar 2-3h, men det är väl värt mödan då du kommer att få en sagolik utsikt över flera giganter som t ex Everest, Nuptse och Pumori. Du kommer också se Everest Base Camp härifrån detta örnbo och även upp i det beryktade isfallet. Vi går sedan ner till Gorakshep för lunch och sedan vandrar vi ned mot Dingboche med en härlig utförslöpa. (5-7h)

 

Dag 15 - Vandring upp till Chukkung (4730m)

En kort vandring upp till den lilla byn Chukkung. Ta en lång och skön dag vildag här och ladda batterierna inför din toppklättring. Vi kan göra vår klätterträning här på sluttningarna alternativt i Island Peak BC, (2-3h)

Dag 16 – Anmarsch till Island Peak Base Camp (5200m)IMG_0263

Vi går en ganska enkel trevlig väg upp mot Base Camp där vi gradvis vinner höjd till vi når Base Camp där våra kockar fixar en god måltid till dig. Vi sätter upp tält och fixar runt om vårt läger. På eftermiddagen övar du klätterteknik för att du ska känna dig säker inför ditt toppförsök på Island Peak, om inte redan gjort i Chukkung. (3h)

Förbered din utrustning inför toppförsöket tillsammans med våra bergsguider.

 

 

IMG_0265

 

 

Dag 17 – Klättring mot Island Peak topp (6189m)

Vi tar en tidig start runt 01.00 för att på så sätt vara uppe på toppkammen innan vinden sätter in senare på förmiddagen. Vägen upp mot klipporna börjar lätt med små stigar som i serpentiner leder oss upp mot brantare partier. Du kommer att känna av den kraftigare stigningen då du scramblar (inget svårt, grad 1) på några ställen upp mot glaciären. Du når snön efter en liten travers och det är äntligen dags att sätta på stegjärnen. Vi knyter in oss i replag då det finns glaciärsprickor på berget. Du kämpar dig upp mot den berömda och omtalade väggen, som numer har en något annorlunda rutt upp då ibland avsaknaden av snö på vissa ställen har gjort linjen upp lite mer direkt och även brantare på slutet av väggen innan du når toppkammen. Du har sedan härifrån någon knapp replängd kvar upp mot toppen. Vägen upp går på en skarp exponerad kam som avslutas på vad som idag har blivit en väldigt liten topp. Du kommer att få en härlig utsikt härifrån och många minnesvärda bilder. Bl a Ama Dablam och Lhotse.

Vi klättrar sedan ned hela vägen till Base Camp. Räkna med max 12-14 timmar.

 

Dag 18 – Trek till Pangboche (3940m)

Vi vandrar sakta och lugnt nedför Imjadalen mot Dingboche, den härliga lilla bondebyn där vi eventuellt tar en lunch beroende vad klockan är och vandrar sedan vidare mot Pangboche. En by som har och och även nu hushåller många duktiga klättersherpas, som ofta hjälper till vid Everestexpeditioner. Här finns också en Gompa som byggdes av Laman Sange Dorje, som tog Buddhismen till denna del av landet för ca 300 år sedan. (5-7h)

Khumbu

Dag 19 – Trek till Namche Bazaar (3440m)

Trekken leder mot Tengboche (3860m) som har ett berömt och områdets största kloster. Klostret är relativt nyrenoverat efter att en gång för ganska länge sedan ha brandhärjats. Mycket vackra utsikter härifrån över Everest med flera. Vi fortsätter ned i trevlig rhododendronskog hela vägen ned till floden Dudh Kosi. Lunch här någonstans och energi för att sedan vandra uppför och vinna höjd till vi når lättare mark som leder in oss till Namche. En vibrerande stad häruppe i Bergen, njut av bagerier, internetcaféer och trevliga små butiker. Det är ett utmärkt tillfälle att fira dina framgångar uppe i Namche. (4-5h)

Dag 20 – Lukla (2840m)

En ganska lång dag där vi börjar med att gå ner för Namchebacken. Vi passerar alla hängbroar och kommer in i allt lummigare och grönare områden. Det blir till slut några hundra höghöjdsmeter upp till sista biten till Lukla denna dag, där du kan se byn, gå till något café, spela biljard och sen avslutar med en trevlig middag på vårt tehus tillsammans med all personal som hjälpt oss hela vägen. (6h)

Dag 21 – Katmandu

Efter tidigt morgonflyg (normalt sett) och tillbaka till ditt hotell för en dusch och citykläder, sne har du resten av dagen och kvällen till ditt förfogande där du har chansen till shopping och/eller sightseeing med det du inte hann med innan vi flög upp till Lukla. På kvällen hittar vi en mysig och trevlig restaurang där vi intar vår middag och kommer att reflektera över våra veckor uppe i bergen.

Dag 22 – I Katmandu

För dig som vill fortsätta att upptäcka Katmandus myllrande liv och rörelse ställer klockan för en tidig frukost och sen iväg ut till utflyktsmål eller Thamel. Hann du inte med Monkey tempel innan resan upp till bergen så kan det vara värt ett besök med utsikt över stora delar av Katmandu.

Dag 23 – Avresa hem

Det är tyvärr dags att ta farväl till Nepal för den här gången, men du kommer att ha en skön återförening med nära och kära och massvis att berätta och bilder och kanske filmer att visa. Välkommen tillbaka!

OBS! : Om du skulle vilja stanna några dagar längre i Nepal, kan vi erbjuda dig en mängd trevliga aktiviteter. Däribland; resa till Bhaktapur eller Pokhara. Du kan också åka till Fort Hotell i Nagarkot. Du kan åka söderut och besöka djungeln i Chitwan. Vill du ha mer äventyr så kan vi ordna mountainbiking i Katmandudalen eller forspaddling i någon av floderna i närheten. Kanske ett bergsflyg. Det finns mycket spännande att göra och det är endast du som bestämmer gränserna. Låt oss veta.

Pris från: 40 900 kr

Inkluderat i resan           

 • Alla transfers i Nepal, till och från flygplatsen.
 • Halvdags sightseeing i Katmandu inklusive transport till och från hotellet. (Entréavgifter tillkommer)
 • Välkomstmiddag.
 • Flyg Lukla tur och retur.
 • Hotelnätter i Kathmandu. Fyra nätter på hotell. Rummen delas två och två.
 • All övernattning under vandringen, rum delas två och två.
 • Samtliga måltider under vandringen och klättringen.
 • Guider, kockar, sherpas och bärare.
 • Samtliga klättrings och vandringstillstånd.
 • Officiell avgift till Nepalesiska staten.
 • Samtlig utrustning i Base Camp såsom, tält, mässtält och köksutrustning.
 • Avslutning på ett riktigt trevligt hotell.

Ej inkluderat i resan          

 • Flyg Stockholm/Göteborg-Katmandu tur och retur.
 • Måltider i Katmandu.
 • Tillägg för boende i singelrum.
 • Dryck (exempelvis mineralvatten, läsk och öl) under vistelsen.
 • Personlig utrustning.
 • Klätterutrustning (Sele, "8", karbiner, jumar, hjälm, stegjärn och isyxa, finns att hyra hos oss)
 • Visum (kostnad för vistelse i Nepal, USD 40 för 30 dagar).
 • Försäkring. Helikoptertransport vid händelse av olycka eller sjukdom.
 • Dricks till personal, guider och bärare.

Sista Puchen mot toppen

Väder i Nepal

Nepal har ett monsunklimat med två säsonger.

Monsunen ligger normalt från början av juni till slutet av september. Den torra säsongen är från oktober till början av juni.

Det lämpar sig bäst för trekking och klättring under mars-maj under vårsäsongen och från oktober till slutet av november under höstsäsongen.

Våren bjuder på varmare dagar, med oftast klara vackra förmiddagar, där eftermiddagen ofta kan ge moln och ibland även regn. Denna period är särskilt för dig som även tycker om att se blomstrande dalar med enorma rhododendronskogar och andra vildblommor. Det kan bli varmt och dammigt på en del treks från början av maj och framåt. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 10 C.

Höstsäsongen som börjar i slutet av september fram till slutet av november bjuder på klara vackra dagar ofta till seneftermiddag. Monsunen är över och luften är frisk och kristallklar. Skogarna står i vacker grönska och hösten har oftast flest besökare uppe i Himalaya. Det är många fina och spännande festivaler under hösten. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 10-15 C.

Vintersäsongen är från december till februari och är för många besökare lite för kall för att vara njutbar i Himalaya.  Klara vackra dagar men kallt som sagt. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 20-20 C.

Nepalesisk mat

Nepalesisk mat 

Det Nepalesiska köket är influerat av det Indiska vilket inte är särskilt konstigt då Indien är lite som ett storebrorsland för Nepal.

Ris är en viktigt del i köket tillsammans med en mängd kryddor vilket gör rätterna mycket goda och smakrika. Nationalrätten kallas Dal Bhat och är en risrätt (Bhat) med en kryddig linssoppa till (Dal) som varje tehus har sitt speciella recept på hur de vill tillaga. I Katmandu hittar du all möjlig slags mat med västerländsk inspiration så som pizzerior och rena steakhouses mm men också mat från andra delar av Asien så som Thailändsk mat.

I bergen är mycket av maten kolhydratrik för att ge kraft till kroppen i den tunna luften. Allt tillagas färskt från tehusens trädgårdar och att en måltid ibland kan ta lite tid innan du har den framför dig är väl värt att vänta på då alla råvaror är tagna från trädgårdslandet. För dig som gillar kött så är Jak specialiteten och det går fint att äta kött upp till Namche Bazaar, men efter det är det tillrådigt att hålla dig till de vegetariska rätterna då köttet ofta färdas på bärarnas ryggar eller på jakar och är då många gångar exponerat direkt i solen, vilket självklart ökar risken för att köttet blir dåligt.

För dig med allergier och eller laktosbesvär så meddela oss om detta innan avresa så ser vi till att du får den mat du vill ha.

För dig som är med på våra expeditioner så har vi tillgång till våra egna kockar, de är mycket skickliga och du kommer högst sannolikt att älska denna mat. Här kan du gärna äta en jakburgare till middag på 5300 meter för de vet exakt hur kött ska fraktas och skyddas.

Utrustning

Utrustningslista 

Vi skickar dig en komplett utrustningslista efter din bokning.

Everest klättring

Kvalifikationer

Island Peak är ett utmärkt berg att börja din höghöjdsklättring på. Du behöver inte ha tidigare alpin klättringserfarenhet men vi ser det som ett plus. Du kommer att få känna på glaciärvandring och lättare is- och snöklättring.

Vi har en genomgång och träning i Nepal innan du går upp på glaciären för din högsta säkerhet.

Din fysiska hälsa måste vara god. Du ska vara förberedd på vandringsdagar på 4-6 timmar och ibland längre.

Svensk guide                                                                                                                                                                                          Vid större grupper försöker vi alltid skicka med en svensk guide till gruppen som ett komplement till våra mycket skickliga och erfarna Sherpa-bergsguider. Det finns faktorer som när bokningar är oss tillhanda i förhållande till avgång osv som kan vara avgörande om vi har möjlighet att hitta en svensk som vi brukar jobba med och känner.

Antal dagar: 23
Pris från: 40 900 kr
Avresedatum
 • 2024-10-11 - 2024-11-02
 • 2025-03-14 - 2025-04-05
 • 2025-10-10 - 2025-11-01
 • 2026-03-13 - 2026-04-04
Svårighetsgradering: PD Läs mer om svårighetsgraderingar
Kundomdömen:
Jag ville åka och bestiga mitt första berg och fastnade då för Adventure Lovers och är riktigt glad att jag valde just dom. Hela resan har varit superbra. Fick mycket bra hjälp och tips innan avfärd och väl på plats var allting kanon. Riktigt bra och trevliga guider som gjorde det där lilla extra hela tiden. Hela arrangemanget var riktigt bra ordnat och det finns ingenting att klaga på. Riktigt bra acklimatisering och det var ingen stress med nånting. Kände aldrig att det var nånting som saknades utan allt bara fungerade. Nästa resa kommer garanterat att gå med Micke och AdventureLovers igen. Nu vill jag passa på att rikta ett riktigt stort TACK till dig Micke för mitt livs resa. Jag satt här hemma så långt in i min komfortzon som det bara gick och drömde om att bestiga ett berg. Tack vare dig så klev jag utanför komfortzonen och tog mig så långt bort jag bara kunde från den och fick då uppnå den där drömmen. Det här hade inte hänt om det inte vore för all hjälp från dig med allt från information, tips och svar på alla 1000 frågor och funderingar man har haft. Stort tack och ett gott nytt år! Mot nya äventyr 2020
Tobias
Läs fler kundomdömen

Intresseanmälan

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kundomdömen

Detta var min första resa till Himalaya och jag letade efter en rejälare vandring, toppturerna kom som en bonus på köpet. Turen bjöd på mycket omväxlande miljöer eftersom naturen i de olika dalarna skiljer sig ganska mycket åt. Passagen över Amphu Laptsa och att stå på de två topparna i gryningen är upplevelser som tillhör kategorin mäktigt värre. Jag blev väl omhändertagen under hela vistelsen i Nepal. Efter fjällvandringar hemma i Sverige och Norge känner man sig lite bortskämd när man bjuds på te i tältet varje morgon och möts av dukade bord vid måltiderna. Guidningen var utmärkt och planeringen kändes väl genomtänkt. Tips: Glöm inte att fotografera även om du är trött
Robert
Min dröm om Himalaya blev verklighet hösten 2009. Jag åkte med Adventure Lovers till Nepal och besökte Everest base camp och klättrade Island Peak och Lobuche East och det är något av det bästa jag gjort. En helt underbar natur med gigantiska berg och ett helt fantastiskt folk som lever i Khumbudalen. Resan med Adventure Lovers funkade superbra med mycket bra guidning och lättsamma personer att ha att göra med som hjälper en med allt man kan tänkas behöva ha hjälp med. Jättebra och seriösa klättringsguider som gjorde att det hela kändes mycket säkert trots exponerad klättring. Bra och noga organiserad resa så jag kände aldrig att jag saknade något. Acklimatiseringstempot vill jag plussa för! Ingen stress och det tycker jag är viktigt, att man får ta det lugnt och njuta av bergen och allt runt omkring en. Jag fick uppleva en fantastisk natur med underbara solnedgångar och soluppgångar, vackra berg, mycket vänligt folk, underbara byar efter bergsluttningarna och vackra gröna glaciärsjöar. Det är en upplevelse i sig att gå ut på natten och kolla in stjärnhimmeln! Ett äventyr som jag aldrig kommer att glömma. Enda nackdelen är att man blir fast och vill dit igen, fast det är nog ingen nackdel:) Tack för en oförglömlig upplevelse!
Magnus N
Valde denna kombination för att få lite mer utmaning än bara Island peak. Jag kan verkligen rekommendera kombinationen då Island Peak är lite lättare och mer exploaterat blir det än bra uppvärmning för Lobuche som verkligen var pricken över iet med riktigt exponerad klättring och lite andra människor. Har bara positivt att säga om både den nepalesiska och svenska delen av Adventurelovers, allt fungerade klanderfritt. Jag tycker allt sköttes främst proffsigt av Adventure Lovers men också med stor flexibilitet. I övrigt kan jag bara säga att om du inte har varit i Himalaya och funderar på att åka dit så tveka inte det uppfyller alla förväntingar och mer därtill.
Magbus Bredin
Jag gjorde resan under hösten 2010 med Adventure Lovers. Jag ville ge mig själv en riktigt utmaning och bokade därför in en kombinationsklättring där vi började att klättra Mera Peak. Anmarschen sker genom den mindre exploaterade Hinkudalen, vilket var en härlig upplevelse. Vi besteg Mera Peak efter en väl genomförd acklimatisering och vi mådde alla toppen däruppe på nästan 6500 meter med obeskrivlig utsikt i 360 grader. Vi kämpade sedan oss över det höga Amphu Laptsa passet för att komma fram till Island Peak Base Camp och in i Khumbudalen. Island Peak bjöd på brantare klättring, men inte lika lång tid på glaciären. Den sista biten där vi klättrade uppför den berömda ”väggen” och sen uppför den smala kammen mot toppen gav en härlig äventyrskänsla till resan. Resan bjöd på massor av god mat, vänlig och kunnig personal samt en härlig kultur med ett givmilt folk. Bergen och naturen var pricken över i:et på resan. Vi blev mycket väl omhändertagna av personal och guider.
Beatrice
Jag hade ingen erfarenhet av vare sig fjälliv eller frilufsliv innan min resa till Nepal. Innan resan kunde jag endast spekulera i hur vandringen och vyerna skulle bli. Till min glädje är denna resa en av de mest fantastiska äventyr jag varit med om. Vyerna och naturen går inte att beskriva med ord eller bilder, de går bara att upplevas! Min plan var att bestiga Mera Peak och Island Peak genom Amphu Laptsa. Tyvärr blev jag sjuk efter vägen på grund av en förkylning jag bar med mig från Sverige. Min oerhört kompetenta guide rekommenderade mig att prioritera min hälsa och avbryta bestigningarna. Det var sorgligt att lämna teamet men inom ett par dagar var jag bättre och kunde utforska Katmandu med omnejd. På plats i Katmandu mötte jag företagets andra guider som snabbt gjorde min kvarstående tid i Katmandu till ytterligare ett äventyr! De tog bland annat med mig till Pokhora. Vi klippklättrade nästan varje dag. Hela gänget var generösa mot mig genom att bjuda mig på mat och fika varje dag. Jag hade en fantasktisk resa och har nu bokat en ny resa med Adventure Lovers till Himalaya i vår. Jag kan inte annat än längta tillbaka varje dag. Till sist vill jag tacka alla som hjälpt och stöttat mig under denna resa, alla underbara guider i Katmandu och Micke i Sverige. Ni har visat mig en underbar värld jag inte visste fanns!
Anna Eriksson
Detta var min första tur till Nepal, förväntningarna var stora och det var framförallt klättringen som hägrade för mig. Vi hade först ett par härliga dagar i Katmandu där vi besökte olika sevärdheter, men hann också med en hel del shopping med bland annat en del påfyllning av utrustning. Vandringen in mot Everest BC var häftig och det kändes stort att få uppleva en helt annan kultur. Efter vår acklimatisering vid Base Camp och Kala Pathar så vandrade vi bort till Island Peak BC, där vi satte läger. Vi bodde sen en halv natt uppe i High Camp för att vid 2-tiden på morgonen sätta av mot toppen. Vi stod på toppen runt 7 och det var en riktig kick att känna att jag klarade av ett så högt berg. Jag kan varmt rekommendera en resa med Adventure Lovers.
Tony
En vandring i Nepals hjärta är inte bara en vandring bland världens högsta berg det är också en resa genom magisk kultur och en fantastiskt varierad miljö. Jagvaldekombinationen Mera Peak och Island Peak över Amphu Laptsa-passet samt Everest BC. Kombinationen av regnskog och två 6000-meters toppar, avlägsenhet och fridfullhet, det mäktiga Amphu Laptsepasset och det turistade Everest BC samt lugna dagar växlande med långa toppturer mitt i natten. Denna kombinationen gav så mycket intryck och upplevelser att jag varmt kan rekommendera det till alla intresserade. 30 000 kronor är mycket pengar, men för dom pengarna fick jag en obeskrivlig lyx på berget. Det enda man behöver fundera på är att uppleva naturen, fotografera och att vandra i sitt egna tempo. Härlig mat, 3-rätters middagar, vattenflaskan fylld och när du kommer till nästa läger är tältet uppställt, sovsäcken utrullad och man välkomnas med saft och kex. Vår Sherpa hade varit på Mount Everest topp fem gånger och genomfört flera andra 8000-meters toppar. Hur många västerländska bergsguider har den meritlistan? Jag vill tacka både Adventure Lovers och deras lokala samarbetspartner som gjorde denna resan till ett oförglömligt äventyr. Vi syns på ett 8000-berg snart.” Tack
Gustav Cronhamn
Detta var min andra resa till Himalaya med Adventure Lovers. Jag stannade i 6 veckor för att klättra Lobuche och Island Peak. Vi klättrade även upp till C1 på Ama Dablam och körde även is-och klippklättring mellan varven. Guiderna är numer mina privata vänner och vi hörs varje vecka. Jag längtade framförallt tillbaka till naturen och klättringen som är helt fantastisk vilket var de främsta skälen till att återvända. Min tredje resa är nu bokad till Himalaya, jag åker ner igen 2013 och kommer återigen låta Adventure Lovers arrangera resan för deras höga säkerhetstänkande och support innan och efter resa.
Anna
Det var en fantastisk resa till Nepal, med många nya intryck från Kathmandu och fantastiska vyer över Himalaya och Khumbudalen. Allt har fungerat till belåtenhet. Flygresan till och från Nepal gick helt enligt alla tidtabeller, och all hämtning till och från flygplatsen har också fungerat bra. De första dagarnas sightseeing i Kathmandu var intressanta och jag uppskattade guidningen vi fick på tempelområdena i staden. Det fanns också tillräckligt med tid att komplettera packningen med utrustning i Thamel. Kängorna och stegjärn för toppbestigningen sade Thundu att jag kunde hyra i Chukkung, vilket också bekräftades av Jangbu när vi träffade honom under vandringen. Det stämde också när vi kom dit, jag fick ett par kängor i nästan rätt storlek (de var en aning för stora) men för en dags klättring var det helt okay. Min egen sovsäck och liggunderlag räckte också till under tältnätterna. Maten och sovrummen på de olika tehusen var också okay, men det var svårt att hålla vikten, jag gick ned fyra kilo under resan (åt rätt håll denna gång). Den bästa maten under vandringen tillagades av vår fantastiske kock i baslägret. Det var en överraskning att få både pommes frites, pizza och nybakad kaka på den höjden. Mycket bra. Det behövdes också för att ladda inför bestigningen av Imja Tze. Utsikten var för övrigt fantastisk från Toppen. Våra guider och framför allt Thundu gjorde ett mycket bra jobb med guidningen och alla arrangemang vid måltider och boende.
Michael
Jag är mycket nöjd med min resa till Nepal och Island peak med Adventure Lovers. Det jag minns mest från resan är naturen, bergen och alla människor vi träffade. Vi var ett härligt gäng som träffades i Kathmandu. Ingen av oss kände varandra, men efter mer än tre veckor ihop lärde vi känna varandra väl och vi hade jättekul ihop. Var inte rädd för att resa själv, ensam är det sista du är på resan! De två veckornas vandring upp till Everest base camp var toppen. Du vandrar i storslagen natur på dagarna och på kvällarna myser ni i tehusen framför kaminen. Vi fick jättegod mat på tehusen och rummen var helt okej. Våra två sherpaguider var jättebra. De var hjälpsamma, vänliga och framförallt erfarna klättrare, med flera bestigningar av Mount Everest. Tack vare dem fick vi också en inblick i sherpakulturen och deras liv och vardag. Höjdpunkten var nog ändå bestigningen av Island peak. Det var härligt att få tälta några nätter och att få känna på base camp-livet. Bestigningen bestod av brant vandring under natten, till att ta på stegjärnen i gryningen och glaciärvandra fram till “snöväggen” där den riktiga klättringen började. Efter att ha tagit sig upp på den 150 m höga väggen var det ca 20 m kvar till toppen. Dit gick man på en ganska exponerad kam. Att sen sitta på toppen och titta ut över hela Himalaya-massivet (kändes det som) var obeskrivlig! Du som uppskattar storslagen natur, möten med en annan kultur och nya människor, vandring samt vill testa på alpinklättring är detta resan för dig! Med vänlig hälsning
Jennie
Vi har precis kommit tillbaka från vad vi tycker är den bästa resa vi någonsin har gjort! Då har vi ändå rest runt världen i hela vårt vuxna liv. Vi är särskilt nöjda med organisationen och planeringen runt resan. Gänget, våra klätterkamrater klickade kanonbra med oss och det blev många och långa skratt. Våra två bergsguider var som ett radarpar och de var med i gänget och alla upptåg redan från första kvällen. Vi försökte komma på något att kritisera men måste erkänna att vi inte kommer på något i skrivande stund. Tack för en härlig resa, vi tittar nu på Cho Oyu som möjlig fortsättning för vår del.
Hanna & Lars
Tusen tack för arrangemanget kring Island peak-turen! Det var verkligen en fantastisk resa på alla sätt, riktigt bra gäng, kalasväder, helt sjuka miljöer, grymma guider, proffsigt arrangerat osv osv. Jag är verkligen helnöjd och vi i gänget pratade om vad vi skulle kunna ge för negativ kritik till arrangemanget och det var nog ingen som kom på något sådär direkt. Jag önskar att jag kunde ge kritik så att ni kunde förbättra er verksamhet men det känns som att allt flöt på väldigt smidigt, kul att du, Micke också hängde med oss ett tag! Jag är grymt sugen på Cho Oyu för framtiden och hoppas kunna återvända snart igen.
Tomas
Jag vill tacka så otroligt mycket för en riktigt bra uppstyrd resa, allting var fantastiskt! Det kändes som att rutten var välplanerad med gott om tid för acklimatisering. Boendet var också riktigt bra och guiderna ska vi inte ens tala om, bättre tror jag inte det går att finna! Vi hade riktigt kul tillsammans med våra guider och resten av gruppen. Jag skulle nog helt klart kunna tänka mig ett till äventyr i framtiden, fast hade du frågat mig på vägen ner från Island Peak hade jag nog känt annorlunda:). Skulle kanske vilja ha ett lite mer utmanande berg som är något mer klättringstekniskt för att pusha gränserna lite men det får visa sig.
Carina
Jag är jättenöjd med resan och att komma upp på toppen var en härlig bonus. Island Peak gav mersmak så mer berg i någon form kommer det bli framöver. Tycker att programmet och upplägget var bra, gruppen och guiderna var också kanon så vi hade mycket skoj längs vägen. //Maria
Maria
Jag fick för mig att spontanboka en äventyrsresa. Det blev Nepal och Island Peak tillsammans med Adventure Lovers. Klättra hade jag aldrig gjort så frågorna haglade tätt till Michael innan avresa. Alla tusen frågor och några till besvarades snabbt och enkelt utav Michael. Stödet fanns från första stund - från bokning till packning och till hjälp på plats i Kathmandu. Hela vandringen från Lukla till Island Peak och tillbaka var magisk.Det blev många kvällar med spel tillsammans med våra guider som var helt otroliga. Deras erfarenhet och kunskap var oändlig. Vi kunde inte ta ett steg utan att de var bredvid och berättade om omgivningarna och olika historier. Toppbestigningen på Island Peak var det absolut tyngsta, jobbigaste men absolut bästa jag någonsin gjort. När resan började gå mot sitt slut så var det dags att fundera över resan. Vi i gruppen pratade och ingen av oss kunde komma på ens en liten detalj som kunde ha varit bättre eller som vi velat ha haft annorlunda. Guiderna, upplägget, alla olika boenden, maten, alla skratt - allt var helt perfekt. Att komma hem efter 3 veckor och vara 100% nöjd och lyrisk över en resa har aldrig hänt innan. Så oavsett vart i världen jag kommer vilja åka till på äventyrsresa i framtiden så kommer jag alltid skicka iväg en förfråga till Adventure Lovers. För jag vet att Adventure Lovers och Michael kommer överleverera. 
Louise
Resan är jag mycket nöjd med och givetvis är bestigningen av de två bergen höjdpunkten. Visst var det tufft men jag var väl förberedd och kände mig stark. Fanns inte en tanke på att jag inte skulle fixa utmaningen jag antagit. Vill också ge alla i guider m.m. i Nepal ett tack för ett fantastiskt arbete, man kände sig verkligen trygg med dem. Så tack Michael för din medverkan till att jag fick förverkliga min dröm att bestiga några berg i Nepal!
Krister
Tackar för en sådan kanonbra resa och säkert det bästa hotellet vi bott på länge. Ni skall ha den största stjärnan för denna resa, allt var så bra och Sherporna var helt fantastiska . Jag kommer garanterat åka tillbaka med er igen!
Magnus W
Jag åkte till Nepal för att vandra och bestiga Island Peak med Adventure lovers hösten 2017. Resan var välorganiserad, otroligt proffsiga och kunniga guider samt bästa acklimatiseringsschemat jag sett. Jag är tacksam att jag bokade med just er då den var formad för success - Samtliga i min grupp nådde toppen, behöll god hälsa och fick minnen för livet. Kan intyga att man är i trygga händer och rekommenderar varmt Adventure Lovers.
Astrid
Toppa island peak tillsammans med resten av gruppen! En väl arrangerad resa med gedigen acklimatisering. Guiderna hade allt vår säkerhet och välmående i fokus. Ger adventure lovers mina bästa rekommendationer.
Martin
Gjorde resan till Island Peak med Adventure Lovers och vår resegrupp var 100% i lyckade bestigningar och trekking, 4 toppade Island Peak 2 Lobouche och 6 EBC trekking, mycket tack vare ett grymt bra aklimatiseringupplägg och duktiga medarbetare på plats. Mycket förtroendegivande! Tack för en grym resa.
Per
Tack! Det har varit en fantastisk resa på alla sätt och vis, Guiderna och Jangbu har varit otroligt hjälpsamma. Detta gav mig en blodad tand och kommer definitivt ge mig på det igen.
Christian
Tack än en gång för en fantastisk resa och äventyr! God service och trevligt bemötande.
Jerker
Jag har rest med olika arrangörer tidigare, men skulle inte välja någon annan än Adventure Lovers vid nästa liknande resa. De har varit oerhört hjälpsamma och välorganiserade under hela processen och jag har inte saknat någonting. Adventure Lovers gör och ger det där lilla extra, som bidrar till en familjär och välkomnande känsla. Jag vill berömma bergsguiderna och de lokala sherparna som är kolossalt erfarna och kompetenta, men framförallt är de väldens härligaste människor! Vistelsen bjöd på massor av skratt och många nya vänner. Jag vill också tacka Micke från Adventure Lovers, som fick mig att anta den extra utmaningen att bestiga en topp! Resan har gett mig enastående minnen och oförglömliga erfarenheter och upplevelser. Frågan är nu inte om, utan när, jag gör min nästa vandring/toppbestigning!
Nina
”Åkte iväg med Adventure Lovers för att bestiga Island Peak. Fina samarbetspartners på plats i Nepal med riktigt bra guider. Jag åkte tyvärr på lunginflammation och var tvungen att helikopterevakueras ner till sjukhus i Kathmandu. Detta var något jag var rädd för och var inte säker på hur jag skulle hantera en sådan situation. Men både Micke från Adventure Lovers och Jangbu (samarbetspartnern i Nepal) var ett riktigt bra stöd och hjälpte mig hantera situationen på ett bra sätt. Detta var andra gången jag var upp i de Nepalesiska bergen. Så fort jag kommer hem därifrån vill jag åka tillbaks. Jag kan varmt rekommendera både bergsbestigning/trekking i Nepal och Adventure Lovers.”
Lollo