Kontakta oss 031 - 51 57 77

Vandra uppför 14 toppar i Norra Wales

14 toppar i norra Wales ska bestigas på 3 dagar.

 • Tufft - ja hyfsat

 • Utmanande - någorlunda

 • Möjligt - ja absolut

En episk och väldigt klassisk vandring i Snowdonia i norra Wales, som varje år avgörs som en uthållighetstävling för atleter. rekordet ligger på 4,20h. Du har 3 dagar på dig att vandra uppför de 14 topparna tillsammans med en professionell bergsguide.

När du klarat av denna resa så har du något att med all rätt skryta med på jobbet.

Räkna med långa vandringsdagar på ca 8-10h tillsammans med en liten grupp på max 8 deltagare för att få en bra och fin sammanhållning 

tillsammans med en professionell bergsguide vid din sida.

 

Första kvällen blir du bjuden på en välkomstmiddag för att bekanta dig med gruppen och guiderna. ratio 1:4 guide/kund.

Det ingår också picnic-luncher under dina vandringsdagar och vi ser såklart till att både hämta och lämna dig på flygplatsen i Manchester.

Du övernattar på ett riktigt trevligt hotell där frukost ingår.

Deltagare Max: 8 st - Min: 4 st

Boka upp dig på en ett riktigt fint sommaräventyr!

Notera att vi försöker följa vårt program för din vandringen i största möjliga mån, men ibland styr vädrets makter våra schemalagda dagar och vi får helt enkelt anpassa oss till moders jords vilja.

 

Dag 1 - Fredag - Ankomst till Manchester flygplats

Du blir hämtad på flygplatsen och vi vill att du är på plats för upphämtning vid senast 15.00. Se till att ditt flyg landar på MAN absolut senast 14,30. Det blir nu transport till ditt hotell Capel Curig, ett kvalitetshotell med sovsalar där man får plats med upp till 6 personer i varje rum.

Hotellet är byggt i traditionell Walesisk stil i sten, med vackra stengolv och kaminer för att ge dig en riktigt härlig känsla när du kan slappa efter långa dagar i bergen. Det finns också ett däck utanför med eldstad om man vill njuta av sommarnatten med en öl.

Den här kvällen blir du bjuden på välkomstmiddag på den lokala puben för att bekanta dig med övriga deltagare och guider.

Dag 2 - Lördag - Carneddau bergskedja

Se till att fylla på ordentligt med frukost på caféet som ligger precis bredvid hotellet. Det blir en lång dag.

Du blir transporterad till startplatsen för vandringen som är belägen i norra delen av Snowdonia.

Vandringen leder raka vägen upp mot Carneddau som är en stor platå som täcker runt 10% av Snowdonias totala yta. Carneddau har sex av de 14 topparna du ska vandra uppför. Det är bara att beta av dem en efter en och du börjar med Foel Fras på 942 meter och sen följer den tredje högsta toppen i Snowdonia, Carnedd Llewelyn på 1 064 meter och du avslutar denna dag med Pen Yr Ole Wen på 978 meter.

Från Pen Yr Ole Wen får du skjuts tillbaka till hotellet för en välförtjänt vila. Du hittar flera pubar i området på gångavstånd där du kan välja den som passar dig bäst för middag. Du har också Betws-Y-Coed ca 8 kilometer bort. Här hittar du ett antal barer, restauranger och caféer.

Föredrar du att tillreda något eget får du gärna använda hostellets eget välinredda kök.

Dag 3 - Söndag - Starta med Tryfan, den lägsta men hård

Efter frukost så åker vandringskängorna på och du blir transporterad till ditt avslutsställe från igår är idag din startpunkt.

Du börjar med Tryfan på 915 meter som är den lägsta toppen, men det den saknar i höjd tar den igen i hårdare terräng uppåt. Detta ger dig också en känsla av vad som väntar för resten av dagen. Glyderau är en kedja med tuffare toppar, mycket ojämnheter och boulders som en kontrast till gårdagens mer enklare bestigningar..

Du har fem toppar till denna dag som ska bestigas. Ett fint ställe att pausa och fota är Glider Fach's berömda sten. Din sista topp för dagen är Ellidir Fawr och härifrån så vandrar du ned till Natt Peris där du får transport tillbaka till ditt hostel.

Hitta ett bra matställe och fyll på energi och vätska. Se till att du får en god natts sömn inför sista dagen.

Dag 4 - Måndag - Du har de två högsta topparna kvar, Snowdon Massif och Crib Y Ddsgyl

Vi har sparat det bästa och högsta till sista vandringsdagen. Du ska uppför Snowdon Massif på 1085 meter och det högsta berget inte bara i Wales utan hela England.Den här toppen är grymt populär och har runt en halvmiljon besökare varje år.

Du börjar med en scrambling (grade 1), dvs du behöver även använda dina händer på en del ställen när du klättrar upp mot Crib Goch. Härifrån följer en smalare kam som du traverserar innan du når toppen. Du har hela tiden guider vid din sida som hjälper dig om du skulle uppleva kammen smal på sina ställen och du märker av höjden, så allt är lugnt.

Nästa utmaning följer med det nästa högsta berget i Snowdonia, Crib Y Ddysgyl på 1065 meter. Du avslutar med att vandra ner för Snowdon.

Njut av sista biten på denna fantastiska 3-dagars vandring där du har fått uppleva hela 14 toppbestigningar.

Transport tillbaka och firarmidddag i goda väners lag och kanske några öl på puben.

 Dag 5 - Tisdag - Hemresa

Njut av en god frukost innan det är dags för transport tillbaka till Manchesters flygplats. Du blir upphämtad på hostelet vid 10.00 och du når Manchesters flygplats runt 12,45. Så se till att du har god tid för avgången tillbaka till Sverige, boka flyg som lyfter tidigast 15.00.

Dags att ta farväl av dina nyvunna vandringskamrater och återseende av dina härhemma.

Pris från: 9 695 kr

Ingår i priset

 • 4 nätter på 5* Hostel i flerbäddssovrum, max 6 personer i varje rum.
 • 3 dagar guidad vandring
 • Bergsinstruktör och bergsguide, ratio 1:4 guide/kund
 • Välkomstmiddag med guiderna
 • Picnic-luncher för vandringsdagarna
 • Samtliga transporter under dina dagar i Wales
 • Transport till och från Manchesters flygplats

Ingår ej i priset

 • Resa till Manchester flygplats (MAN) t&r
 • Dricks
 • Försäkring
 • Personlig utrustning
 • Singelrum, föredrar du ett singelboende låt oss veta i så god tid som möjligt så försöker vi ordna detta. Extra kostnad.

Utrustning
 

 

 

 

Utrustningslista, vi skickar en komplett utrustningslistan efter bokning.

Antal dagar: 5
Pris från: 9 695 kr
Svårighetsgrad:
Medel lätt
Avresedatum
 • 2021-05-14 - 2021-05-18
 • 2021-06-25 - 2021-06-29
 • 2021-09-17 - 2021-09-21

Intresseanmälan

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kundomdömen